torsdag 10 februari 2011

Orange fordon med fuskcover!

 Dagens pluggdag byttes ut mot en vabdag eftersom sonen har hög feber och är förkyld:( Medan han sov middag passade jag iallafall på att sy klart en orange fordonströja åt honom. Jag klippte ut tröjan och började sy den härom kvällen men det blev inte så mycket mer än raglansömmarna sydda på dem eftersom jag ägnade en del onödig tid åt att klippa ut tre likadana ärmar innan jag till slut lyckades med bedriften att få till två olika. Ibland vet jag inte vad jag tänker på när jag klipper?! Så irriterande att tyget nästan är slut nu och här sitter jag med två oanvända vänster ärmar! Nåja, de kanske kommer till användning på nått vis till slut...  
Kände för någon liten detalj på tröjan och eftersom jag inte har någon cover maskin fick det bli fuskcover i raglansömmarna. Sedan bestämde jag mig för att sy en smal muddremsa i ärmsluten och sticka ner med tvillingnål istället för att bandkanta, fålla eller sätta "vanlig" mudd. Jag har sett bla Mynta göra så och tycker att det ser snyggt ut och nu när jag provat kan jag konstatera att det ju så klart är både enklare och smidigare än bandkantning så det blir nog fler sånna ärmslut i fortsättningen. Jag gick ut för att fota tröjan men solen hann visst börja gå ner så snön ser snarare blå än vit ut. Sedan tog jag mig inte tid att lägga ut tröjan ordentligt i snön heller så bilden blev visst inte så bra som jag hade tänkt:( Det är ju trots allt ca 20 minusgrader här idag så jag hade bråttom in...

Mönster och tyg:  Samma mönster som mina tidigare raglan tröjor, från Ottobre sommar-10, i storlek 98 men förlängd och med långa ärmar istf som på mönstret korta. Orange fordonsjersey från Mjuka tyger-verkligen ett härligt tyg i både färg och kvalité. Brun mudd från okänd leverantör, troligen S&S.

Positivt: Att tröjan blev färdigsydd och att jag blev nöjd med ärmsluten.

Negativt: Att sonen är sjuk:( Febern håller i sig sedan i måndagskväll men han verkar iaf lite piggare idag och har orkat leka lite på fm och inte bara se film hela dagarna.  

Slutligen: Är det någon som har testat Bibbis vikresår? I sånna fall vad använder ni den till och hur fungerar den? Tänker mig att den ska passa till hals och ärmslut men är den lätt att använda och blir resultatet bra?    

15 kommentarer:

  1. Jättesnygg tröja med brunt till det orangea fordonstyget! Hoppas sonen kryar på sig nu.

    SvaraRadera
  2. Supefint, hur gör man fuskcover? Så nyfiken!

    SvaraRadera
  3. Den blev jättefin! Har också provat göra ärmsluten så några gånger, håller med om att det är enkelt och bra

    SvaraRadera
  4. Tröjan blev ju ursnygg, trots alla ärmar som trasslade. Jag undrar också hur man gör fuskcover? Gör du det med overlock och uppfäld kniv eller? Hoppas lille killen kryar på sig till helgen.

    SvaraRadera
  5. Tröjan är jättefin och tyget himla tufft! Bra att du gillar ärmsluten, ibland är det kul att kunna variera sig!

    Hoppas sonen piggnar till, själv har jag varit hemma med H sen i tisdags. Hon har haft jättehög feber och sovit sig igenom dagarna. Faktiskt lite otäckt, men nu har det vänt och hon är så där härligt grinig och irriterad. På bättringsvägen alltså!

    SvaraRadera
  6. Har oxå vabbat och sytt en raglantröja till sonen :) Men jag gjorde ingen fuskcover, får prova det en annan gång! Jättesnyggt!

    SvaraRadera
  7. Snygga färgar och resultat :o)
    Det där med vabb verkar vara något som går ;o) är oxå hemma med skruttan.
    Har försökt klippa till lite klänningar under dagen, men fröken är inte så där sjuk så att hon sover utan vill hela tiden ha en bredvid (helst spelande supermario).

    SvaraRadera
  8. Fina ärmslut! Gissar att Bibbis vikresår är likadan som den Stoff & Stil har och som jag har sätt i många sybehörsaffärer, Olssons mfl. Hel syntet, en blank sida och en mattare. Mycket elastisk. Jag har använt ffa till att kanta vuxenkläder med, halsringningar. Passar inte riktig till barnkläder tycker jag. Super att använda till att kanta trosor med! Jag har en var halva kanten är i sammet, mycket snygg och blir inte så glansig i överflaten. Dock kan resåren användas med den glansiga eller den mattare sidan utåt.

    SvaraRadera
  9. JÄttesnygg! Jobbigt att det blev så många vänsterarmar! =)

    SvaraRadera
  10. Fin!
    Jag har använt vikresår tex till den här tröjan:
    http://hellosblogg.blogspot.com/2010/03/brollop.html
    och den här kjolfållen:
    http://hellosblogg.blogspot.com/2010/03/brollop.html
    Funkar alltså alldeles utmärkt även till barnplagg :)

    SvaraRadera
  11. snygg kombo med det bruna! jag har aldrig använt vikresår, undrar också lite hurd et funkar...

    SvaraRadera
  12. Härlig tröja!
    Tråkigt med tre vänsterärmar, jag har iofs sytt en tröja med två olika ärmar. (http://smillasatelje.blogspot.com/2011/01/julklappar.html)
    Du får göra några sånna ;)

    SvaraRadera
  13. Men eller hur?! Visst är det konstigt hur man bara klipper i 190 ibland utan att koppla in hjärnan alls! Jag gör likadant emellanåt( ganska ofta).. Störigt!!
    Tröjan blev ju jättebra! Jag gillar att göra både ärmslut och halsringningar så..

    SvaraRadera
  14. Supersnygg tröja!! Du fick verkligen till fuskcoversömmarna och muddarna i ärmsluten! Tycker det är svårt att sticka ner snyggt...

    SvaraRadera
  15. Snygg tröja! Hoppas sonen piggnar på sig. Här har det varit lugnt med VAB, men jag var själv lite krasslig i början på veckan men är återställd nu. Önskar dig en fin helg!

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails