onsdag 16 februari 2011

Bruna muddisar med fickor!

Helt plötsligt känns det som om alla sonens velour brallor börjar bli för små. Kanske inte så konstigt eftersom jag sydde de flesta ungefär samtidigt förra hösten och då kan jag ju konstatera att han  faktiskt kunnat ha dem ett helt år och lite till...Han tycker nog att det är perfekt med nya brallor för nu när mamma äntligen kommit på att det inte är så svårt att sy fickor så får han ju nya brallor MED fickor:) Vilken tur när man är 3 år och älskar fickor! Första paret ut blev iallafall ett par i mörkbrun velour med brun/vit randig mudd i midja och benslut. Hade gärna haft någon kontrast färg på dekor sömmen på fickorna  men eftersom jag är så praktisk ibland och vill att byxorna ska matcha många tröjor i garderoben så var jag lite tråkig och valde att sy med brun tråd.  

I bensluten fick muddarna bli lite längre så att de går att vika upp och ner för längre användnings period. Praktiskt och bra!

Mönster och tyg: Eget mönster i storlek ca 98/104. Brun velour från S&S och brun/vit randig mudd från Jofotex.

Positivt: Att det går så enkelt att sy fickor:)

Negativt: Kylan!!! Nu har det varit 25-30 minusgrader i en vecka och jag är less, nu vill jag ha vår!

Slutligen: Jag är nöjd med mönstret som jag gjort om lite sedan förra hösten men nästa gång ska jag nog prova att göra dem lite tightare upptill och något vidare nedtill för att se hur de blir med ännu lite mer puff i bensluten.

16 kommentarer:

 1. Men åh! Vilka underbara byxor! Precis sådana vill jag göra till lilla A! Hon är ju också 3 år och äääääälskar fickor där man kan gömma små saker. Riktigt snygga var dessa! Kram på dig!

  SvaraRadera
 2. Ser så gosiga och sköna ut! Supersnygga! Perfekt med fickor som ju 3-åringar älskar! Min 3-åring vill ha fickor på det mesta... :-). Läste om ditt tips på fuskcoversöm, det måste jag prova jag som inte heller har någon cover-pro. Less på kylan.. ja här också!

  SvaraRadera
 3. Jättesnygga byxor med härligt pös i benen. Snyggt muddtyg, gillar också att ibland välja det mer "neutrala" alternativet för att känna större frihet att kombinera med annat.

  SvaraRadera
 4. Supersnygga med randiga muddar och fickor!

  SvaraRadera
 5. Å vilka superfina mjukisar! Riktigt riktigt snyggt med fickorna! Ser välarbetade och snygga ut även om det "bara" är mjukisbyxor!

  SvaraRadera
 6. Ser supersköna ut - speciellt i det här vädret.

  SvaraRadera
 7. Superfina! Men vad har du för söm när du syr fast fickorna? På bilden ser det ju ut som en Coverpro, fast det har jag ju förstått att du inte har :)
  Jag som aldrig har sytt såna fickor, vet du nån tut eller har du lust att beskriva nån gång hur du gör?

  SvaraRadera
 8. Jag kunde ha skrivit detta inlägg själv med den skillnaden att jag inte kommit på den randiga mudden. Underbart fina byxor!

  Hos oss är det dags för att uppdatera byxgarderoben hos lilleman på 3,5 år och t-shirt och byxor med fickor är det som gäller. Har tänkt mig vanliga velourmuddisar med fickor lika din. Min tanke har varit att avikkande mudd är ju så fint men inte så praktiskt när man är lite kinkig med matchandet ;-) Randig mudd är ju det optimala - det får nog bli en beställning från Jofotex :-)

  SvaraRadera
 9. Snygga gillar också dina fickor =)

  SvaraRadera
 10. Jättefina brallor. Jag har så svårt för att köpa randig mudd, men det är ju jättesnyggt! Få se om jag lär mig snart...

  SvaraRadera
 11. Väldigt snygga, gillar verkligen modellen!

  SvaraRadera
 12. men å, vilka härliga byxor...! Ser fint puffiga ut, och muddarna är bara så snygga! Kanske skulle våga mej på att sy några fickor någon gång med :-)

  SvaraRadera
 13. Supersnygga!!! Vill ha, vill ha! Till mina 3 åringar letar jag byxor UTAN fickor för de snattar lego, pärlor och skruvar varje dag på dagis... Hmmm!

  Kram, kram

  Väderleksrapport kommer imorgon på fejan! :-)

  SvaraRadera
 14. Jättesnygga, gillar randiga muddar. Sitter med en del randiga tyger hemma men ändå blir det aldrig några randiga muddar, nu blev jag lite inspirerad igen! :)

  SvaraRadera
 15. Riktigt snygga brallor! Älskar randig mudd, har aldrig haft ngn själv och det börjar bli dags att beställa sådan då va...?!

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails