söndag 13 februari 2011

Gul/bruna godnatt kaniner!

För länge länge sen köpte jag 1m av det här härliga gul/bruna kanintyget från Jny design när Znok sålde ut lite av sitt till ett bra pris. Tanken var då att sy en hel pyjamas till sonen men så blev det sommar och liksom inte läge för en hel pyjamas och sedan har pyjamas förrådet varit rätt fullt ända till nu. Jag är inte riktigt vän med det här med att sy hela dressar men den här gången gick det faktiskt riktigt smärtfritt:) Återstår att se om pyjamasen passar för den ser verkligen rätt gigantisk ut... Lilleman ska få prova den i kväll då han duschat och vi renbäddat hans feber svettiga sängkläder för nu har äntligen febern givit med sig så imorgon är det dags för dagis igen:)
Pyjamasen i hel format! Visst ser den stor ut?!

Raglansömmar och sömmen mitt bak blev fuskcover även denna gång och ärm och benslut fick långa uppvikbara bruna muddar. Eftersom flera frågat hur jag syr fuskcover så kan jag passa på att berätta att jag gör som jag tidigare fått tipsat av Doris & Assar dvs syr ihop tex raglansömmen aviga mot aviga med vanlig overlocksöm och sedan stickar jag helt enkelt ner den räta sidan av overlock sömmen med vanlig raksöm. Funkar kanon och blir en fin detalj på kläder och är en bra lösning för oss som inte har någon Cover Pro:)

Mönster och tyg: Mönstret har jag fått av Makrill men förstorat det så att det nog är ca storlek 104. Gul/bruna interlock kaniner från Jny, tryckknappar från Bibbi och brun mudd från okänd leverantör.

Positivt: Att sonen är frisk och att pyjamasen äntligen är sydd!:)

Negativt: Att den kommande veckan är otroligt fulltecknad med jobb, plugg, utvecklingssamtal, föräldra- möten, barnkalas, träningar... Lär inte bli många stygn sydda:(

Slutligen: Tusen tack för alla kommentarer till mitt senaste inlägg och speciellt tack till er som kunde svara på min fråga angående vikresår, ska nog testa beställa lite nu när jag ändå måste beställa från Bibbi eftersom jag sydde av min sista tvillingnål igår!

Ha en skön söndag!        

10 kommentarer:

  1. Jättesöt pyjamas! Tycker också ofta att hela pyjamaser ser gigantiska ut, men de brukar passa ändå. Hoppas nu att sonen får hålla sig pigg och frisk!

    SvaraRadera
  2. Vad skönt att sonen börjar bli frisk!
    Pyjamasen är jättefin, älskar det tyget!/Åsa

    SvaraRadera
  3. Så söta, t.o.m. jag vill sova i dem!

    SvaraRadera
  4. Supersöt!
    Håller tummarna för att lilleman får hålla sig kry inför morgondagen och veckan som kommer;O)
    Ska själv göra ett försök med att lämna skruttan på dagis imorgon,febern är borta men hostan har inte släppt.

    SvaraRadera
  5. Jättesöt pyjamas, och du, tack för tipset om fuskcover... här ska testas :)!

    SvaraRadera
  6. Superfin!! Gillar verkligen det där tyget!

    SvaraRadera
  7. Den se lite lång ut men väldigt mysig! Hoppas att den passade.

    SvaraRadera
  8. Superfin! Skulle gärna haft en sån själv i kylan :-)

    SvaraRadera
  9. Tack för go kommentar inne hos mig. Hel pyjamas är inget jag orkat mig på ännu, men de kanske får bli någon gång. Trots att lilleman börjar bli stor nu så verkar det så skönt att gosa runt i hel pyjamas, men nu finns det snart inte storlekar att köpa i affär´n

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails