lördag 5 juni 2010

Sommriga svampar!

Ett sommar set i S&S söta svamptyg och rosa/vit randig jersey har sett dagens ljus! Eftersom dottern är förtjust i spets och liknande fick tightsen strech spets nedtill och tunikan två rader smockresår i ärmsluten. Det är första gången jag provar smockresår och det blev kanske inte helt perfekt till att börja med men i slutändan är jag nöjd så mer sånt kommer det allt att bli.

Nu väntar vi bara på att sommaren ska komma tillbaka!Jag sydde rullfåll i ärmsluten och det passar fint till smockresåren!

Mönster och tyg: Avkortad variant av Äppel Päppels singoalla mönster i storlek ca 122 och tights i 3/4 dels längd från Ottobre 4/2004. Som vanligt har jag använt storlek 116 och klippt utan sömnsmån. Samtliga tyger, som för övrigt är härligt tunn och sommrig jersey, kommer från S&S och strech spetsen köpte jag på Ohlssons.

Positivt: Att dottern fått ett sommrigt set som hon gillar. Får försöka få till en livebild senare.

Negativt: Att sommaren har tagit paus! Hoppas den snart återvänder igen!!! Men för all del, det brukar ju oftast vara kyligt här till skolavslutningen så allt är ju egentligen precis som vanligt...

Att tänka på: Rullfållen ska nog sys dit innan jag syr ihop plagget... Eller hur gör ni andra? Inser att det iaf blir svårt att fästa trådarna från rullfållen när plagget är ihopsytt...

Ha en trevlig helg allihop!

12 kommentarer:

 1. Det blev ju jättefint! Det där med stretchspets ska jag testa! Känns ju fånigt att inte ha tänkt på det tidigare, men tack för inspirationen.

  Jag brukar fålla efter att plagget är ihopsytt. Tycker att det är för stor risk att inte kanten blir jämn annars. Och jag klipper bara trådarna. Har inte haft några problem med att det drar upp sig nånsin.

  SvaraRadera
 2. Åhh, sånt underbart set! Även smocken ser ju toppenfin ut!

  SvaraRadera
 3. Urfint!! Härliga tygkombinationer och det blev jättefint med alla detaljer som spets, rullfåll och smock!!

  SvaraRadera
 4. Såå fint... smock är så vackert.

  SvaraRadera
 5. Jattefint och somrigt set! Smocken ser väldigt bra ut!

  SvaraRadera
 6. Helt helt underbart! Hoppas sommaren kommer tillbaka till er snart!

  SvaraRadera
 7. Vilket fint set och så somrigt! Det blir verkligen lite "extra" med alla detaljer!

  SvaraRadera
 8. Superfint! Härliga ärmar med resår.

  Äsch just nu är det ok med lite kyligare väder för man är så faschinerad över att det kan lysa en sol 22.30 på kvällen. Igår hade vi snygg solnedgång kl 23 någonting...!!!

  SvaraRadera
 9. Det blev ju hur fint som helst med både rullfåll och spets!!!

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails