torsdag 24 juni 2010

Galen, galnare, galnast!

Ja, galen höll jag minst sagt på att bli igår kväll och kvällen innan då jag på började och avslutade mina mest irriterande sömnads försök hittills. Usch och fy vad trist det är att sy när det känns som om allt man gör bara blir fel, fel, fel!!! Tanken var att jag skulle sy ett halterneck linne till min äldsta dotter och en t-shirt till en kompis son. Inte världens mest komplicerade sömnad mao men det var minsann inte mycket som blev som det var skulle:( Linnet blev som ni ser inget halterneck linne men efter att ha klippt bort kanbandet på ytter kanten av linnet och sytt dit ett nytt så blev det iallafall ett linne i en rätt kul modell. Problemet var att linnet blev alldeles för brett vid ärmarna och att kantningen inte alls blev bra. Jag tror att mudden var för tjock och strechig för det tunna jersey tyget så jag får nog komma ihåg att testa att kanta i annat tyg nästa gång jag syr i tunn jersey. Modellen på linnet blev slutligen rätt fin men mönstret kräver lite fin justeringar. Dottern tycker linnet är okej och försökte snällt trösta mig i min frustration över den misslyckade halternecken genom att tala om för mig att jag är duktig som iallafall kan sy!:)

Så här ser linnet ut bakifrån. När jag ändå var i testar tagen så bestämde jag mig för att endast overlocka kanten längst ner på linnet och det känns som att det faktiskt passar rätt bra till tyg och modell.
Projekt nr 2 är denna tröja i Mjuka tygers härliga turkosa bil jersey. Där vet jag inte heller vad som hände men ärmarna blev gigantiska även fast jag faktiskt använt rätt mönster. Kantningen blev även här mindre bra av samma anledning som på linnet. Slutligen blev tröjan för tight i halsen så den fick jag göra om. Efter att ha sytt in ärmarna och gjort om halsen blev väl tröjan rätt okej men absolut inte den bästa jag sytt. Tyvärr har jag inte nog tyg för att sy en ny så om den passar mottagaren så får han den. Känns minsann inte rätt att ta det minsta betalt för nått man inte själv är nöjd med! Usch, efter sånna här sy kvällar är inte sy lusten på topp:( Får nog ta och sy en singoalla nästa gång, de brukar gå fort och lätt:) Tror inte jag har misslyckats med en sån än iallafall...

Mönster och tyg: Mönstret till linnet är som sagt mitt eget och tröj mönstret kommer från Äppel Päppel, har minsann aldrig haft problem med det mönstret tidigare så nog var det handhavar fel alltid. Turkos jersey med svarta stjärnor från Jny, bilar från Mjuka tyger och svart mudd från Ohlssons.

Positivt: Att det blev nått och inte bara sopor av allt!

Negativt: Allt trassel:(

Att tänka på: Fixa till linne mönstret och gör det smalare vid armarna/axlarna och mer urringat. Prova att kanta med jersey istället för mudd på jersey plagg.

Slutligen: Tack Mynta för att du är en räddare i nöden och förser mig med ett halterneck mönster!

Trevlig midsommar!

Hoppas vi alla får njuta av sol och värme, god mat och trevligt sällskap!

4 kommentarer:

 1. Det är så tråkigt när det blir så. Vet precis hur det känns. Jag tror aldrig jag lyckats bli riktigt nöjd med kanband. Men det är intressant det du skriver om materialet, jag har trott det varit lättare med mudd än med interlock eller jersey, kanske det är mudden som är felet.Varje gång jag misslyckas så tänker jag att jag ska sälja mina maskiner och aldrig mer titta åt en tygbit, tur att man bara är impulsiv i tankarna. Jag tycker iallafall att både linnet och tröjan ser jättefina ut! Glad Midsommar på dig!

  SvaraRadera
 2. Det blir ju inte alltid som man tänkt sig, eller hur!
  Men slutresultatet ser bra ut tycker jag, även om vägen dit var lång!/Åsa

  SvaraRadera
 3. då jag tycker den blev kanon snygg och ska försöka att efterapa den till mina tjejer fast i klänningens längst. Kram på dig!

  SvaraRadera
 4. Våra inlägg kompletterar varandra, kan man väl säga ;) Tur att du var envis, för det blev ju ändå fint.

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails