torsdag 17 juni 2010

Örngotts topp!

Inspirerad av Solig blev jag bara tvungen att prova sy en örngotts topp när jag hittade detta sommriga örngott hos Röda Korset för några veckor sedan. Det var riktigt kul, och enkelt, att sy en örngotts topp och nu när jag provat gör jag gärna fler om jag nu skulle ha tur och fynda några fina örngott framöver. Just nu är jag ensam hemma, ska snart iväg och jobba, så någon livebild kan jag tyvärr inte bjuda på:).

Mönster och tyg: Inspiration från Solig och antagligen fler som sytt örngotts toppar... Örngott från Röda Korset och mudd från Ohlssons.

Positivt: Att det gick bra att sy och att toppen passar.

Negativt: Att örngottet verkar rätt så skört, vi får väl se hur länge toppen håller? Att kantbandet inte blev så snyggt i skarven bak, men det syns ju inte när toppen sitter på och att jag upptäckte ett litet hål precis under sprundet när jag sytt klart:( Istället för att med risk för att misslyckas med att sprätta bort hela kantbandet och göra om det så sick sackade jag hålet och sydde på en vit mudd bit över. Det blev väl inte så tokigt?

Att tänka på: Gör ärmhålet, eller iallafall mudden runt ärmhålet, lite mindre tight nästa gång.

7 kommentarer:

 1. Vilken fin topp! Det blev inte alls tokigt att sätta lite mudd där! En extra detalj bara som passade tycker jag. Det är alltså örngott som gäller nu. Måste hålla utkik! =)

  SvaraRadera
 2. Den är jättefin och sommarfräsch! Sy snyggt du fått till halsringningen när den är lite dropformad kanske? Har du använt töjbar mudd till halsringningen eller vanlig snedslå? Idag är en bättre dag för att prova kläder på min 3-åring, hon har på sig äppelklänningen och den sitter rätt bra på henne... :-) Här skiner solen idag, hoppas ni också har soligt trots att du jobbar!

  SvaraRadera
 3. Snygg!! Tycker du gjort ett bra jobb!!

  SvaraRadera
 4. Kul idee att tillverka en topp av örngott. Din ser jättefin ut!
  När jag ändrade om i min blogg gick jag in på malldesigner (nyhet) sen klickde jag på layout och så var det bara att välja hur jag ville ha min text uppställd! Testa får du se, det var enkelt!

  SvaraRadera
 5. Fint ju! Örngottet är fint och kul att toppen passar! Jag tror dessvärre inte att jag passar i den modellen alls så jag kommer nog inte att prov sy nån själv, men man vet aldrig.

  SvaraRadera
 6. Jättefin och tack snälla för länkningen. Roligt att kunna inspirera. Hoppas du får en härlig sommar!

  SvaraRadera
 7. Vilken rolig idé och toppen är jättefin. Det ska bli kul att se lite livebilder framöver. Den lilla "håldöljaren" är en fin detalj och ingen kan väl ana att det döljer sig något där under :D.

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails