måndag 7 juni 2010

Klänning till skolavslutningen!

Äldsta dotterns klänning till skolavslutningn är klar! Skönt för då kan jag iallafall bocka av en av alla saker som ska göras denna vecka. Veckan är minst sagt fulltecknad med äldsta dotterns 9-års kalas för släkten, skolavslutning, barnens kusin som tar studenten, 7-års kalas, 6-års kalas, 4-års kalas och slutligen Wild Kids kalas för 9-åringen och ett gäng av hennes kompisar! Jag lär mao inte återkomma med något nytt här förrän nästa vecka och då är det dags för tävling!:)


Eftersom jag fick lite mersmak för smock när jag sydde ärmarna på förra tunikan tog jag i ordentligt denna gång och gjorde en klännig med smock upptill. Om man borster från vissa små missöden så är jag mycket nöjd med slutresultatet. Eftersom jag var rädd att axelbanden bara skulle halka ner hela tiden gjorde jag en kanal som jag rullfållade i ändorna och trädde in ett resår band innuti. Jag tycker själv att det passar riktigt bra ihop med smocken. När jag fållade använde jag en dekorsöm med små blad men tyvärr gick det inte att få till någon bra närbild så jag kan visa fållen. Den bättre kameran har minnet fullt och jag har inte tid att ladda ur den. Till klänningen sydde jag sedan ett matchande hårband, vi får väl se om det blir använt!

Mönster och tyg: Eget mönster i storlek ca 134 och hör och häpna men tyget har jag fyndat hos Pingstkyrkans Second hand butik, ett helt härligt påslakan för bara 15:-!

Positivt: Att jag vågade mig på smock och att jag äntligen fått fynda lite tyg och inte alltid behöver vara avis på alla er andra som hittar så fina second hand fynd hel tiden!:)

Negativt: Att klännigen först blev för vid. Nåja, den gick ju att sy in, hoppas bara smocken håller..

Att tänka på: Läste någonstans att när man syr smock ska man ta tyget ca 3 ggr den bredd man i slutända vill ha men det funkade iaf inte här, 2 ggr hade nog räckt eller iallafall 2 1/2.

16 kommentarer:

 1. Vad fin den blev! Jag gillar tyget! Snyggt med matchande hårband till! Kul att du äntligen fyndat lite tyger!

  SvaraRadera
 2. Det ser så snyggt ut med smock! Jättefin klänning. Härligt somrig lagom till skolavslutningen. Grattis till fyndet! Jag fyndade en pärm full med mönster för en tjuga i pingstkyrkans second hand i Skellefteå. Så det är kanske där man ska leta =)

  SvaraRadera
 3. Jättefin!!!!! Jag sitter här med en liknande klänningn alldeles snart klar jag med :-) :-) Smock verkar vara säsongens hit!!!

  SvaraRadera
 4. Superfin! Så snyggt med smock men det verkar lite väl avancerat för min del. Kom ihåg att andas under veckan ;-)

  SvaraRadera
 5. Mycket fin klänning, härligt tyg! Resåret var en bra idé. Bredden på smockklänningen jag gjorde var bara x2 och det tyckte jag blev bra också.

  SvaraRadera
 6. Så fin, älskar smock, men blir aldrig nöjd med mitt, har du något tips?

  SvaraRadera
 7. Håller med ottopippi, det verkar vara smock-sommar i år! Jag ska jöpa resårtråd IDAG och själv smocka i kväll, tänker jag! Kul att du fyndade så fint tyg, klänningen blev verkligen jättesöt och axelbanden passade så himla bra till, snyggt!

  SvaraRadera
 8. Jättefin!!

  Jag påminner också om andningen. Det är så lätt att bara virvla med i en fullspäckad vecka. Svårt att hinna med sig själv och det som man, egentligen, tycker är viktigt.

  Lycka till!

  SvaraRadera
 9. Åh himmel vilken vecka. Får ju min att verka som en västanfläkt och då har jag redan sagt ifrån en grej för att fixa resten... :)

  Fint fyndigt lakan! Jag var för många år sedan på Pingstkyrkans loppis i Ö-vik och fyndade massor, men du är väl ännu längre norrut, du va´?

  Axelbanden blev jättefina! Jag tänker att om man gör dem bredare kan man sy en kanal i mitten till resåren. Måtten får då vara så att yttre kanterna blir lika breda som övre kanten vid smocken och kanalen lagom bred för resåren. Det tror jag också skulle bli snyggt.

  SvaraRadera
 10. Dottern blir avslutningens vackraste flicka i den där ljuvliga klänningen, superfint alltihop!

  SvaraRadera
 11. Kanonsöt klänning. Smock är ju såå fint!

  SvaraRadera
 12. Galen vecka du har framför dig, får min att kännas riktigt lugn ju..:)

  Superfin klänning! Jag gjorde ett liknande försök förra året, men mitt försök blev inte alls så bra. Att se din får mig att fundera över ett nytt försök...

  SvaraRadera
 13. Jättefin!!! Har också smock på min "att testa" -lista! Ser superfint ut! Skulle också väldigt gärna få till ett hårband, är det svårt?

  SvaraRadera
 14. Härlig sommar/skolavslutningsklänning du har sytt.

  Nu är ju halva veckan avklarad så kanske har du hunnit med en del av det som du beskriver - hoppas det som är gjort gick bra och lycka till med resten av veckans kalas, skolavslutningar och studentfest.

  SvaraRadera
 15. Vilken jättefin klänning! Vilket jobb du har lagt ner på den. Jag köpte hem smocktråd för två år sedan, typ när jag började blogga och sedan har jag inte vågat ta tag i det :) Men måst nog göra ett försök nu!

  Ha en bra vecka, även om det är mycket på gång! Låter spännande med tävling också.

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails