onsdag 3 mars 2010

De minsta byxorna hittills...

Ett par kompisar till mina döttrar ska snart få en liten kusin och deras mamma ville gärna att jag skulle sy några bebis plagg som de ska ge bort i present när bebisen är född. Beställaren ville helst ha kläderna i några neutrala färger och efter en stunds funderande hit och dit föll valet på denna kombo. Måste säga att jag tycker att den blev hur bra som helst, de där randiga muddarna är verkligen pricken över i:et! Byxorna fick riktigt långa muddar i bensluten och även lång mudd i midjan som lär förlänga användningstiden avsevärt. Nu ska här sys en matchande omlott body också:) Vad kul det är att sy bebis kläder! Otur bara att jag inte hade kommit på den goda idéen att sy själv när mina barn var bebisar:(

Mönster och tyg: Omgjort mönster från Ottobre 1/2009 i storlek 62. Röd strech frotté från Mjuka Tyger och svart/vit mudd från Ohlssons.

Positivt: Att det blir så fint att sy med overlocken, vad kul det är!

Negativt: Inget! Men om jag nu ska klaga, jag vill ha ett nytt skrivbord och jag vill inte sitta och sy i kläd kammaren längre! Alltid är det något... Nu har jag overlocken, men då vill jag ha mer plats så jag kan ha både den och vanliga maskinen framme hela tiden. Det skulle vara så mycket enklare att slippa lyfta dem upp och ner från bordet och byta sladd hela tiden. IKEA here I come! Nytt skrivbord och om möblering av gäst/hobby rum är absolut nödvändigt! Snart!

5 kommentarer:

 1. Jätte söta byxor! Håller med om att mudden är pricken över i:et. Den gör det hela lite roligare. Ha det bra. /camilla

  SvaraRadera
 2. Pyttepyttepytte, jättesöta! Håller med dig, varför sydde inte jag när mina var bebisar..... Istället för att klaga på alla fula kläder som fanns (fast ni har ju åtminstone fina kläder i affärerna därhemma...).

  SvaraRadera
 3. Det blev jättefint när det händer lite mer i muddarna till en enfärgad byxa! Grymt!

  Jag har tre maskiner framme på mitt lilla pytteskrivbord (vanlig, overlock, cover). Jag får skjuta dem lite fram och tillbaka under sömnaden. Inte heller så praktiskt men så får jag ju faktiskt inte plats för större bord i mitt sykrypin.... Lycka till med skrivbordshandlandet!

  SvaraRadera
 4. Så söta byxor. Känner igen mig i det där med skrivbordet.Själv skulle jag vilja ha ett jättelångt bord så att alla tre maskinerna kan stå framme samtidigt :D.

  SvaraRadera
 5. Vilka söta byxor! Samma gäller ju mig, började sy när C var nästan två, så har ju inte sytt så väldigt mycket bebiskläder men det är väldigt kul när man får tillfälle att göra det! Har ju missat att du har köpt overlock, så måste ju så klart säga grattis till det!

  Tack för kommentaren angående armbandet! Du vet vart du ska vända dig om du vill ha ett personligt smycke ;)

  Ha det bra!

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails