måndag 17 augusti 2009

Limegrön puffbyxa och livebilder!

Igår kväll gjorde jag slag i saken och ritade av ett par av 5-åringens favorit puffbyxor. Hade egentligen tänkt sluta där men sedan kunde jag så klart inte låta bli att klippa ut byxorna och nåla ihop benen också. Hade jag bara haft limegrön tråd och passande resår hade jag säkert sytt också bara för att jag blev så ivrig att se slutresultatet:) I dag var det mao bara att ila iväg till stan och köpa tråd och resår och medan lillebror vilade middag sydde jag för glatta livet medan äldsta dottern lekte med kompis och 5-åringen spelade dator. Tack och lov för datorer ibland!:) Trots lite krångel på vägen hann jag precis få byxorna färdiga, provade och fotade innan lillebror vaknade. Jag hade ju bestämt mig för att sy dessa byxor med resår i midjan och i bensluten istället för mudd och efter lite trassel så gick det riktigt bra. Jag nålade fast resåren och sydde fast den med tvillingnål så nu har jag provat sy med tvillingnål för första gången också. Det blir nog inte den sista kan jag lova! Fler sånna här byxor ska de också bli och då ska de förhoppningsvis se lika fina ut på insidan som de gör på utsidan:)Mönster och tyg: Mönstret är mitt eget i storlek 116 och tyget kommer från Mjuka tyger. Tycker verkligen att tyget har en underbar limegrön färg, tur att jag köpt mer av det:)


Positivt: Att byxorna sitter så bra och att det funkade bra att sy med tvillingnål.


Negativt: Att jag misslyckades med ena ben resåren först och fick sprätta. Hur kul är det att sprätta en söm sydd med tvillingnål i velour?! Inte kul alls, kan jag lova! Att sömmarna i midjan och benslut inte blev så perfekta på insidan men de duger och byxan ska ju inte säljas eller ges bort så jag får se dem som ett övningsex och hoppas att nästa par blir bättre även på insidan:)
2 kommentarer:

  1. Supersnygga!!! Störtskön färg!
    Så du sydde "fast" resåren med tvillingnålen? Jag gör alltid kanal, men det kanske blir snyggare att få fast den!?! *måste testa*

    SvaraRadera
  2. Snygga byxor! Har också sytt ett par av limevelouren från mjuka tyger och de är verkligen storfavoriter här hemma!

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails