fredag 23 mars 2012

Istället för en kepsmössa...

 Igår när jag var hemma och vabbade med en febrig dotter blev jag så sugen på att sy en sån där kepsmössa som blivit så poppis i sy världen. Tyvärr hade jag ingen vlieseline hemma så jag la kepsmöss projektet åt sidan och sydde ett pannband och en tröja istället. Får ta tag i den där beställningen från Bibbi som jag tänkt göra ett bra tag, beställa hem lite vlieseline och sy mössan en annan dag istället. Våren har ju bara precis börjat här uppe i norr så jag tror nog att kepsmössor kommer till användning ett bra tag framöver iallafall:)
I somras sydde jag den här dinosaurie tröjan till sonen och den har varit/är en favorit. Har för länge sedan lovat honom en  långärmad dino tröja och nu kändes det som att det var dags att sy en innan det blir dags för kortärmat igen. Hade lite trassel med det snabba sprundet som först blev för litet så jag fick klippa bort kantbandet och sy dit nytt. Vet inte vad jag gjorde annorlunda mot tidigare gånger men något var det visst för annorlunda blev det men kanske inte sämre för det... Fick iallafall bara bli en knapp denna gång. Kan ju alltid sätta dit en till om det ser galet ut när sonen provat. Det var länge sedan jag använde prymtången och det är bara att konstatera att vi inte är vänner...:( Det blir alltid något trassel när knapparna ska dit! Fick iallafall prova de färgade knappar jag köpte från 3dexter. Tvekade mellan en limegrön eller en orange men valet kändes rätt när knappen kom på plats:)

Mönster och tyg: Dinosaurie jersey från Znok, mudd från S&S och mönster i storlek 104 från Ottobre men förlängt i ärmar och fram och bakstycke så det nog motsvarar en storlek 110.

Positivt: Att det blev en långärmad dinotröja innan sommaren:)

Negativt: Trassel på vägen som fördröjde:(  Att storlekslappen inte hamnade mitt bak.

Slutligen: Har beställt en otrolig mängd nya tyger jag inte alls behöver! Tänk vilket ha begär man kan få!!! Nu måste jag verkligen ta mig tid att sy också och håll utkik för snart rensar jag ut i tyghyllan igen.     

6 kommentarer:

 1. Snygg tröja å tycker sprundet blev jättebra. Klart du behöver nya fina tyger ;-)

  SvaraRadera
 2. Så snyggt med vita kanter, det blir liksom så härligt fräsht. Tänker lite på sagan Mäster skräddare... vad bidde det då då? :). Skön helg

  SvaraRadera
 3. Tycker oxå att det vita lyfte fram färgerna i tyget o blev jätte fräscht! Förstår precis tygbegäret. Jag brukar torrpunda o tittar på jät,temycket tyger...=) måste nog oxå göra en rensning...

  SvaraRadera
 4. snygg... och knappen passade ju perfekt!

  SvaraRadera
 5. Visst är det snyggt med vitt till dinotyget, snyggt sprund!/Åsa

  SvaraRadera
 6. Jättefin tröja! Det är så fint, dinotyget. Jag har en meter i det hemma men har inte vågat sätta saxen i det än. Det är väldigt olikt mig. Snyggt med vitt till, jag är helt inne på vitt nu jag med.

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails