söndag 18 mars 2012

Äntligen klar!

 Det känns som att allt tar sån tid nu för tiden eller så är det jag som är ovanligt ineffektiv? Igår fick jag iallafall  äntligen klar äldsta dotterns op nr 2. Hon har fått vänta ett bra tag kan jag säga för redan när jag sydde den första beställde hon en till där dragkedjan skulle gå ända upp i huvan. Till vilken nytta kan man ju fråga sig men det är ju så de ska vara... Hur som helst så beställdes det röda tyget från Stoff och Stil ganska omgående och sedan kan man lugnt säga att det fått ligga till sig ett tag och under tiden har vi hunnit ändra färg både på huv och fick tyg, muddar och dragkejda ett antal gånger. Slutligen föll valet på vita detaljer tillsammans med turkost/vitt stjärn tyg från Ohlssons i huva och  fickor. Måste säga att jag gillar kombon!
Tyckte som vanligt att det var lite små klurigt att få till dragkedjan snyggt och nu var det första gången jag skulle sy den ända upp i huvan. Kunde jag gjort det på något enklare sätt? Mest trassel blev det iallafall när jag skulle sy fast inner huvan i halsringningen. Jag skulle ju vara så duktig och bandkanta innerhuvan och sedan sy fast den lite snyggt mot halsringningen för att få det snyggt på insidan  men det var visst lättare sagt än gjort! Fick sprätta och sy om tre gånger och ändå är jag inte nöjd med sömmen på utsidan, den är liksom inte så jämn och rak som jag skulle önska men vem sjutton ser det där under huvan?! Jag gav upp men kommer så klart att fortsätta reta mig på den detaljen:( Hur gör ni för att få en sån söm att hamna på rätt plats? Tips mottages tacksamt för snart måste jag ge mig på yngsta dotterns op nr 2...

Mönster och tyg: Eget mönster i storlek 146. Rött sweatshirt tyg från S&S och turkos stjärn jersey från Ohlssons och dragkedja från Bibbi.

Positivt: Att op:n slutligen är klar!

Negativt: Strulet med innerhuvan...

Slutligen: Kan ingen ta fast tidstjuven?!

11 kommentarer:

 1. Härlig kombo och snygg förstås ;o)

  SvaraRadera
 2. Jättesnyggt med stjärntyget i luva och fickor!/Åsa

  SvaraRadera
 3. Jättesnygg!! Gillar också färgkombinationen! Dragkedjor och huvor är inte min specialitet så tyvärr har jag inga råd att ge.

  SvaraRadera
 4. Den ser jättefin ut! Jag sydde en op utan foder i huvan så då var det ju bara att overlocka fast den.

  SvaraRadera
 5. Här ska jag hänga och bli inspererad!!!
  Tack snälla du att du tog dig tid att svara på mitt mail om overlockmaskinen. Idag smällde jag till...
  Ska nog ta ett par semesterdagar snart så jag kan köra igång ordentligt..

  SvaraRadera
 6. Jättesnygg!!
  Dottern har också beställt en med dragkedjan ända upp i luvan men jag hittar på många andra projekt före....som sagt ibland tar saker tid ;)

  SvaraRadera
 7. Suuupersnygg! Rött, turkost och stjärnor kan bara bli snyggast i hela världen!!! Det var värt att vänta på den.

  Kramis

  SvaraRadera
 8. Superfin! Jag har också lite tyger till två OP som har legat till sig en stund..

  SvaraRadera
 9. P.s. Tova ser ut som Shrek... dvs GRÖN av avund! En SÅN vill hon ha!!! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha, ha stackars Tova! Vad ska vi göra åt detta?:)

   Radera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails