söndag 3 juli 2011

Randig sommar topp!

Ni får bortse från att toppen är så skrynklig men tyget har legat till sig ett tag och sedan har jag inte orkat ta fram strykjärnet!

Äldsta dottern har fått ännu en randig sommar topp med pingvin ärm. Eftersom både hon och jag blev nöjda med den förra så kändes det enkelt att dryga ut sommar garderoben med ännu en:) Hade eg tänkt göra en liten förändring på denna och göra toppen lite längre och istället för mudd nedtill fålla som vanligt och sy resår en bit upp i sidsömmarna så tröjan drar ihop sig lite snyggt i sidorna.  Denna idé mottogs tyvärr inte med glädje från dotterns sida så med lite tur kan jag få lillasyster att testa den varianten istället:) Jag har nämligen fått för mig att det skulle kunna bli bra...     

En sak gjorde jag iallafall annorlunda och det är att jag bandkantade halsen istället för att bra vika över och fålla som jag gjorde förra gången. Jag är inte helt säker på vilken variant jag gillar bäst...

Mönster och tyg: Eget mönster med god hjälp av H&M topp i storlek 140. Randig jersey som jag fyndade på Ohlssons förra sommaren. Tyget har som ni ser massor av härliga sommar färger på en brun/grå botten och som vanligt är färgerna betydligt klarare i verkligheten än på bilderna.

Positivt: Att jag slutligen satt saxen i tyget:) Känns bra att använda det jag har speciellt som jag har ett stort begär att köpa mer tyg just nu, det var faktiskt ett tag sedan jag gjorde det...

Negativt: Att jag ska jobba imorgon!:( Känns som om jag har en aning jobb ångest då jag efter 2 v semester verkligen lyckats komma in i semester lunken. Nåja, 2 v går fort och sedan får jag vara ledig igen!:)

Ha en bra start på veckan!        

9 kommentarer:

 1. Jättesnygg, och jag gillar multifärgerna på ränder, finns mycket att matcha med. Har inspirerats av dina tidigare pingvinmodeller och just sytt klart en liknande till mig, men med resårrynk i ärmslutet, hi, hi.

  SvaraRadera
 2. Det var verkligen det snyggaste randiga tyget jag sett på länge, och modellen är ju klockren!/Åsa på minamirakel

  SvaraRadera
 3. Vilken fin modell! Å tyget var verkligen fint!

  SvaraRadera
 4. Vilken jättefin modell som passar bra när barnen blir lite äldre. Jag misstänker att dottern blev riktigt nöjd :D

  SvaraRadera
 5. Jag misstänker också att dottern blev nöjd! Jättefin modell och tyget är riktigt härligt med många matchnings möjligheter!

  Har ännu inte sytt någon topp med pingvin till dottern men blev nu sugen på att sätta igång ett liknande projekt!

  SvaraRadera
 6. Riktigt snygg!! Jag har haft det tyget men har nu bara en liten, liten snutt kvar, räcker bara till någon liten detalj :(
  Synd du inte fick prova din andra idé, det låter jättesnyggt det med. Hoppas den yngre dottern är mer samarbetsvillig ;)

  SvaraRadera
 7. Så snygg! Den här modellen med pingvinärm är jättesnygg, gillade ju den förra också. Kanske enklare att bara vika över och fålla? Det blev ju snyggt det också.

  SvaraRadera
 8. Snygg! Modellen är verkligen jättefin! Din alternativa idé låter också himla snygg, så hoppas du får testa den!

  SvaraRadera
 9. Åh, vad läcker den blev med det tyget!

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails