tisdag 26 juli 2011

Övningskörning med covern!:)

 Igår fm fick jag det efterlängtade SMS:et att mitt paket från Skövde symaskiner fanns att hämta så ni kan ju gissa om jag satte mig i bilden direkt?! Sedan fanns det inte en chans att provsy maskinen förrän senare på kvällen då barnen landat i soffan med pappan i familjen. Hade ingen aning om vad jag skulle testsy men eftersom jag turligt nog (för jag har ju så lite tyger!!!:))) samma dag även fått mitt hemliga tygpaket och lite andra tyger jag beställt från Znok bestämde jag mig för att det lila verkygstyget var lämpligt att offra på testsömnad. Jag är väl lite omodern eller nått för jag har lite svårt för rosa och lila på pojkar men lille man föll för det lila verktygen som fanns i det hemliga paketet så jag klippte raskt ut en raglan tröja åt honom.       
Tordes inte börja trassla med att trä om maskinen så valet av tyg avgjordes också av att sömmarna skulle vara vita eftersom maskinen var trädd med vit tråd. Samtliga fållar och raglansömmen sydde jag med avigsidan av Trippelsömmen på covern mest för att alla nålar i maskinen var trädda men så klart också för att sömmen är så fin. Vad kul det känns att äntligen kunna sy sånna här fina sömmar! Är så nöjd med maskinen men än så länge har jag ju inte ställt den på speciellt hårda prov:) Tänk att det kan kännas så ovant med en ny maskin. Minns att det var så med overlocken också till att börja med men vi blev ju snabbt kompisar så jag hoppas att jag och covern blir det också. Största utmaningen blir nog bandkantaren men den var restnoterad och kommer förhoppningsvis att skickas under veckan. Ska bli spännande att se när jag vågar mig på att prova den?!:)    

Mönster och tyg: Mönster i storlek 104 från Ottobre och tyg från Znok.

Positivt: Att jag känner mig så nöjd med min nya maskin!:))

Negativt: Att äldsta dottern ligger i 39 graders feber:((

Slutligen: Längtar till ikväll då jag ska klippa ut nått nytt att test sy. Får nog bli nått med vita sömmar igen för jag känner inte att jag orkar ta mig tid att fundera över hur maskinen ska träs om. Just nu är jag så ivrig att jag bara vill sy.

9 kommentarer:

 1. Oh my God! Sååå snygg det blir. Tröjan så fin i det "händiga" verktygs tyget.


  /singh skapar

  SvaraRadera
 2. aaaaah, så snyggt!! tycker du har fått till det exemplariskt :) nu längtar jag efter min maskin, men får vänta ett bra tag eftersom jag absolut ville ha janome...

  SvaraRadera
 3. Åh, så himla snyggt! Jättekul tyg också.

  SvaraRadera
 4. Åh vad fint det blir, jag är grymt avis!!

  SvaraRadera
 5. Men vad roligt! Det ser fint ut och vilken tur att du fick tyget samma dag! Jag vet precis hur det känns, när man bara vill sy. Ser fram emot att se mer inom kort!

  SvaraRadera
 6. Vill oxå ha!/Åsa på minamirakel

  SvaraRadera
 7. Vad snygg den blev!

  Tack för din kommentar!

  SvaraRadera
 8. Flott trøye med dekorative sømmer! Håper datteren er bedre :)

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails