tisdag 23 april 2013

Retro ringar!

Detta är verkligen ett tyg som legat till sig rejält i tyghyllan. Tror säkert att det har legat där i 2år, minst :)
Först var jag för rädd om det för att klippa i det och sedan visste jag inte ens om jag ville ha det utan funderade på att sälja det vidare... Slutligen fick det bli en modifierad variant av Summer Basic från senaste Ottobre Woman. Jag känner mig rätt nöjd och tror nog att toppen kommer att användas. 
Modellen ska vara rätt utställd en bit upp från nederkanten och sedan sitta åt nedtill vid fållen men det såg helt galet ut på mig. Vet inte om det är mig eller tyget det är fel på? :) Hur som helst så valde jag att smalna av tröjan ett par vändor i sidsömmarna och nu känner jag mig mer nöjd med passformen. Toppen ska egentligen sys i viscose jersey, vilket detta inte är, så det är möjligt att jag hade kunna följa mönstret med bättre resultat i ett annat tyg.

Mönster och tyg: Summer Basic i storlek 36 från senaste Ottobre Woman. Retro ringar från Mjuka tyger och interlock från Liandlo till kantningen.

Positivt: Gillar den modifierade varianten av mönstret så det blir nog fler :)

Negativt: Skulle möjligen ha ändrat diffen lite vid bandkantningen: Visst höjer man om man vill ha bandkantningen lite tightare?   

Slutligen: Har jag massor av nya fina tyger på ingång och flera till mig :) Snart är det nog dags för en sommar tunika eller kanske tom en sommar klänning?! :)

5 kommentarer:

 1. Jag gillar skarpt att du syr mer och mer åt dig själv :o)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar det också :) Lika bra att börja och det ska bli något sytt för barnen blir ju bara mindre och mindre sugna på hemsytt med åren...

   Radera
 2. Jag har också det tyger som ligger till sig i hyllan - och har gjort det läääänge... Kanske också skulle sy något till mig själv, det var flera år sedan det hände senast.

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails