tisdag 17 juli 2012

Re-Do kjol

Vecko utmaningarna i facebook gruppen fortsätter och denna vecka är det en kjol som ska sys. Inspirationen till denna fick jag från samma facebook grupp där en tjej i sin tur fått idén från Lantlollorna som visst syr både det ena och det andra fantastiskt snygga av gamla jeans. Efter att ha tittat på deras facebook sida var jag helt enkelt tvungen att rota i garderoben efter gamla jeans och prova jag med. Tack och lov hittade jag tre stycken som jag inte använt på år och dar men som ändå passade bra i midjan:) Tur jag inte har anlag för viktuppgång för annars hade det nog inte funkat!;)   
Startade med dessa svarta jeans som jag klippte av benen på och sprättade lös nederdelen av fickorna bak. Sedan använde jag jeansbenen till del två på kjolen, sydde på lite fin spets från lokala gardin affären och till del tre hittade jag svart/vit seersucker från Stoff och Stil som legat i tyghyllan länge. Fick för mig att jag ville dekorera kjolen lite mer så jag sydde på en dubbelvikt snedslå mellan del två och tre och sedan gjorde jag en ficka som jag dekorerade med spets och en ruta från ev virkad duk som jag fyndade för 5:- på återvinningen. Känner mig oförskämt nöjd med kjolen som faktiskt användes på jobbet idag. Nu ska jag skaffa lite roliga dekorationer till nästa par jeans så ska det förhoppningsvis snart bli en blå jeanskjol också:)

Mönster och tyg: Egen knåpat men med inspiration från Lantlollorna och facebook. Avlagda svarta jeans, seersucker från S&S, spets från Byaboden, snedslå från Bibbi och spetsduk från återvinningen. 

Positivt: Att jag blev så nöjd med kjolen och att solen har strålat ett par dagar! Härligt fastän jag jobbar igen...

Negativt: Skulle väl vara att jag jobbar då...

Slutligen: Vad roligt det är att jag äntligen fått tummen ur och sytt lite till mig själv! Hoppas på att få visa mer av den varan framöver:)

5 kommentarer:

 1. Du, den var suuuupersnygg! Gillar, gillar, megagillar! Smal och fin är du också.
  Jag jobbar också, har 2 semesterdagar i sommar. En avklarad och en som ska tillbringas på Gröna Lund med Tova.

  Ta det lugnt på jobbet så du orkar sy mer fina saker till dig själv *pekar tex nedåt på violgänget*
  Kram Madeleine

  SvaraRadera
 2. Så grymt fräckt! Jag bara älskar jeans och har flera jeanskjolar i garderoben.

  Måste kolla upp den där facebook-gruppen, för idén med utmaningar är ju helt kanonkul!

  SvaraRadera
 3. Visst är det fantastiskt med jeans! Bara fantasin (och i viss mån tiden) sätter gränser. Denim låter sig blandas och kombineras praktiskt taget hur som helst. Håller själv just på med en kollektion inför diverse hantverksdagar och marknader. Tycker din jeanskjol är mycket välkomponerad!

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails