fredag 6 juli 2012

Till mig! :)

Oj, så länge jag tänkt testa att sy ett par jeans muddisar till mig själv och nu äntligen, tack vare en utmaning i en Facebook grupp som jag är med i, har de blivit sydda.  En anledning till att jag inte sytt dem tidigare är att jag saknat tyg men nu tog jag helt enkelt ett jeansliknande bomulls chambrey tyg som legat och skräpat sedan förra våren mest för att iallafall få prova mönstret. Som tur är blev  resultatet blev över förväntan. Svala, mjuka och sköna sommar byxor som känns perfekta att mysa runt i på lediga dagar och kvällar:) Tror nästan att jag ska köpa lite mer av samma sorts tyg och sy ett par med långa ben som jag kan ha istället för velour muddisar framåt hösten. Sedan skulle jag så klart gärna vilja hitta ett mjukt, skönt och inte så tjockt jeans strech tyg också att sy av. Måste bara komma till skott och beställa hem lite tygprover. Känns som om jag vill känna på just jeanstyg innan jag köper så jag vet att det är som jag vill att det ska vara...  

Bred mudd i midjan med insydd resår om mudden skulle bli för slapp och breda muddar nedtill i bensluten.

Fickor med spets detaljer fick det också bli när jag ändå var igång. Kul att prova något nytt och svårt att låta bli efter alla snygga jeans med spetsdetaljer som dykt upp på nätet de senaste månaderna. Man kan inte annat än inspireras:)

Mönster och tyg: Byxorna är klippta med hjälp utav ett par slaktade Vero Moda jeans men fickorna har jag fixat själv. Bomulls chambrey och vit mudd från Stoff och Stil och vit spets från lokal gardin affär.

Positivt: Att jag äntligen vågade prova att sy dessa brallor och att jag är rätt nöjd med resultatet! Att solen har strålat och det har varit hyfsat varmt ett par dagar så vi äntligen fått bada lite grann:)

Negativt: Egentligen inget!

Slutligen: Nästa gång ska jag ta in vidden lite upptill på byxan så den sitter lite tightare över baken. Iallafall vill jag ha dem så om jag syr dem i riktigt jeanstyg... Ev gör jag också framfickorna lite mindre djupa. Det känns lite som att det finns viss risk för att de kan bli lite "putiga" när jag använt dem ett tag.  

6 kommentarer:

 1. Oh, nice! De blev jättefina! :)

  SvaraRadera
 2. Blev både fina och ser supersköna ut :o)

  SvaraRadera
 3. Åh, så fint! Byxor helt i min smak!!!

  SvaraRadera
 4. Supersnygga muddjeans!!

  Jag har köpt ett tunt jeans (med lite strech i) från SoS som jag verkligen gillar. Har sytt både till mig själv å båda grabbarna!

  Det är bomullschambrey såg jag nu:
  http://www.stoffochstil.se/Katalog/Mode.aspx?group_id=4814&articleid=22209

  /Mari

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails