tisdag 4 oktober 2011

Nu har jag väntat länge nog!

Äntligen, äntligen, äntligen är äldsta dotterns för länge sedan beställda "one piece" klar och hon är så nöjd!
Så  här i efterhand kan jag undra varför jag känt sånt motstånd till att sy den? Men först hade jag inget tyg, sedan inget mönster , inget mönsterpapper, ingen dragkedja och slutligen var jag galet rädd för att sy dit dragkedjan eftersom det säkert var 20 år sedan jag sydde i en dragkedja sist... Tyget hittade vi snabbt på Stoff och Stil och där fanns ju även ett mönster som säkert hade fungerat bra att använda, det var ju bara det att dottern hade fått för sig att hon ville ha raglanärm på sin op och det var det ju minsann inte på S&S mönster. Beställde iallafall tyg och mönster papper i sommras och sedan tog det stopp. Fick tips om ett op mönster i en tidning som jag köpte, förstorade upp mönstret och utgick ifrån men fortfarande var det inte raglaärm... Använde ett mönster på huvtröja med raglan ärm från Ottobre och utgick i från detta för att få hyffsade mått. Slutligen lånande jag dotterns kompis op som hon beställt från Mysungar för att se om mönstret verkade hyffsat i storlek. Fick förkorta det något i ryggen för att det inte skulle bli för mycket häng och sedan var det dags att klippa och sy.  Sömnaden flöt på och jag behövde bara sy om täcksömmen i ena raglanärmen en gång så jag och CP:n var hyffsat kompisar:) Dragkedjan fick jag delvis sprätta ett par gånger men till slut vart även den rätt okej. Kände mig osäker på hur jag skulle få dit huvan snyggt men det slutade med att jag  sydde dit fodret för hand mot halsen, hoppas nu bara den sömmen håller.         
Dottern ville inte ha kängurufickor på sin op utan likadana fickor som hennes kompis har på sin så man kan säga att denna op är starkt inspirerad av Mysungar, hoppas det är okej Maria? Jag har ju sytt sånna fickor förrut men det var första gången jag sydde dem med CP:n och det är ju en fröjd att se hur mycket snyggare det blir med täcksöm än med "fuskcover"! Dyr men rolig leksak det där!:))

Mönster och tyg: Törs jag säga att mönstret är eget men med stark inspiration och hjälp från Mysungar, Ottobre och Drömhem och trädgård? Turkos sweatshirt tyg från Stoff och Stil, turkos klöver från Liandlo och vit mudd från Ohlssons tyger. Dragkedjan hade jag turen att hitta på Pingstkyrkans second hand butik, helt ny för 25:-.

Positivt: Att op:n är klar och att dottern är nöjd! Att mönstret fungerar. Att jag fixade dragkedjan! Nästa gång ska jag justera halsöppningen så att den blir något mindre, den känns lite vid men inget som stör.

Negativt: Inget!

Slutligen: Dottern har beställt en till... Denna gång ska den kanske ha dragkedja ända upp i huvan, blir det svårare tro? Så klart har även lillasyster beställt en så nu blir det att förminska mönstret ett par storlekar... Sedan ska väl lillebror ha en och kanske även jag?!:)) 

10 kommentarer:

 1. Så snygg - förstår att hon är nöjd :o)

  SvaraRadera
 2. Men åh, vad fin! Det är nog den snyggaste OP jag sett, och det säger jag inte för att du hämtat inspiration från min, tycker ändå det är helt olika stil på dem. Kul att jag kunde vara till hjälp fast jag inte hade en aning om det :-)

  SvaraRadera
 3. Men så fin! Jag känner samma motstånd som du gjorde.....skall jag verkligen ge mig på det??? Kanske jag vågar en dag!

  SvaraRadera
 4. Superhärlig! Undra när jag ska ta tag i att sy ihop min som ligger här å blänger på mig;)

  SvaraRadera
 5. Såå snygg!! Förstår att dottern är nöjd!
  Snyggt med klövertyget mot det blåa.

  SvaraRadera
 6. Men Mia! Den är ju toksnygg! Jag vill också ha en! :) Har också tänkt ge mig på att sy en, köpte mönster hos S&S, men det har blivit liggande. Nu blev jag inspirerad att sätta igång! :) Ha det gott! /Lina Äppel Päppel

  SvaraRadera
 7. Hur snygg som helst!/Åsa på minamirakel

  SvaraRadera
 8. Åh, så himla fin den blev! En sådan vill ju såklart jag också ha, fantastiskt plagg när höst och vinter närmar sig.

  SvaraRadera
 9. Hur fin som helst! Den törs jag inte visa för min dotter, då vill hon genast ha en likadan.
  Är inte redo att ge mig på att sy en, får jobba med mitt motstånd först.
  Din variant var i alla fall något alldeles extra!

  SvaraRadera
 10. Verkligen superfin! Väntar på att min äldsta ska upptäcka de där så att jag oxå får ge mig i kast med att sy såna...=)

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails