måndag 31 oktober 2011

Riktigt tjejigt rosa OP!

Nog tog det tid men slutligen är yngsta dotterns beställda OP färdig sydd! Nu återstår endast OP nr 2 till bägge tjejerna och så kanske sonen ska ha en också och kanske tom jag? Måste nog ta en paus och sy något annat för nu blev jag faktist lite less på det där med dragkedja och luva... Dessutom har jag ju fortfarande inte tagit mig tid att prova min bandkantare... Insåg när jag sydde i  dragkedjan att jag nog inte gjorde det på bästa sätt sist... Den här gången gjorde jag nog "mer rätt" men jag får inte riktigt till det där dragkedjan möter huvan om ni förstår vad jag menar? Tips mottages tacksamt inför nästa försök! Nåja, för att återgå till OP:n så beställde lillastora syster en rosa och en lila men valde att den rosa skulle sys först. Tveklöst skulle Znoks deertyg pryda insidan av huvan och fickorna så nu är det tyget slut , så när på en liten liten bit som nog kan räcka till en dregglis. Skönt att sy slut på ett tyg när det kryllar av nya fina tyger jag vill köpa!  
Denna gång dekorerade jag huvan med trippel sömmen på CP:n och använde för första gången mina nya namnlappar från Onexter. Snygga va?!:)

Mönster och tyg: Samma mönster som på förra OP:n men förminskat till storlek ca 128. Rosa sweatshirt tyg och vit mudd från S&S och grönt deertyg från Znok. Vit dragkedja från Pingstkyrkans Second hand butik.

Positivt: Att OP:n äntligen är klar, dottern har väntat tålmodigt!

Negativt: För lite sy tid och för mycket på att göra listan!

Att tänka på: Sy fickorna lite längre upp nästa gång!

11 kommentarer:

 1. SNYGG! Min son har också önskat sig en OP... har bävat för den stunden! Nu blev jag inspirerad!

  SvaraRadera
 2. Så läcker!!! De vita CP-sömmarna är så snygga, förstår att dottern är nöjd!

  SvaraRadera
 3. Grymt snygg!
  Håller på att rita upp mönster för att sy OP, har du gjort eget? Och jag är sugen på en cover, vad har du för maskin??
  /Anna

  SvaraRadera
 4. Wow!! Kanon snygg!! Har gjort en till min minsta tjej som är under året och ska till syfestivalen och inhandla tyg till 2,5 åringens OP. Gillade inte dem först men nu gillar jag dem bara mer och mer... Vilket mysplagg!!

  SvaraRadera
 5. Fantastiskt snygg! Ser verkligen ut som vinterns klara favoritmysplagg.

  SvaraRadera
 6. Jättefin!

  Min äldsta dotter går omkring i en OP, dock inte hemsydd. Å snart antar jag att lillasyster börjar tjata om en.....

  SvaraRadera
 7. Helt underbar!/Åsa på minamirakel

  SvaraRadera
 8. Jättefin! Vilka snygga sömmar och fina nya namnlappar!

  SvaraRadera
 9. Satt och kikade på din fina OP, och såg din fråga om dragkedjan. Om du skulle kantbanda luvan, kan du ju avsluta så här: http://kokalal.blogspot.com/2010/10/hjartbrallor-och-en-tutorial.html
  /Anna

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails