lördag 16 oktober 2010

Sista piraterna!

Så där ja, nu är den sista större biten pirat tyg uppsytt! Pirat tyget var ett av de första tygerna jag köpte när jag började sy förra sommaren och det mesta sydde jag upp direkt men en liten bit har fått ligga till  sig i tyg hyllan och har nu blivit en ny tröja åt lilleman. Den återstående biten räcker på sin höjd till en dregglis eller kanske ett par vantar så den hamnar i stuvkorgen tillsvidare. Till tröjan har jag använt samma mönster som till elefant tröjan jag sydde för ett tag sedan. Tröjan sitter bra på lilleman men den här gången har jag gjort den lite tightare i halsen eftersom den förra var något vid. Ottobres mönster är ju lite knepiga ibland men detta är bra på min son om jag använder storlek 98 och förlänger både armar och fram och bakstyckte några cm. 
Så här ser tröjan ut bakifrån. Jag insåg när jag sytt den klar att den blev väldigt limegrön på bakstycket. Jag tänkte inte på att den biten av pirattyget jag valde till bakstycke hade så mycket grönt i sig jämfört med framstycket som knappt har något grönt i sig. Nåja, det är väl ingen större skada skedd och det var ju den söta kaninen i utkikstornet som jag ville ha fram...

Mönster och tyg: Mönster i storlek 98 från Ottobre 4/2010 något ändrat. Pirater från Mjuka tyger, svart/vit randig jersey och limegrönt tyg från Stoff och Stil. Svart mudd från Ohlssons.

Positivt: Att sonen gillar tröjan och att jag gillar modellen! Att det är helg och att alla i familjen är friska om än lite hostiga.

Negativt: Kanske att pirat tyget är slut, men nu finns ju mer att köpa:)

Slutligen: För er som undrar så ligger snön faktiskt fortfarande kvar men nästa vecka hotar de med regn så det är nog bäst vi ger och ut och njuter av snön medan den finns. Jag lovar att barnen är lyckliga! Det finns massor med kul att göra med den allra första snön:)

En fråga: Är det någon av er som har en aning om hur jag gör för att få bort verktygen som finns överallt i min blogg? Håller på att bli galen på att försöka få bort dem! Det måste ju gå för det verkar ju inte vara någon annan som har dem... 

Trevlig helg!

11 kommentarer:

 1. Snygg tröja!
  Verktygen är det bara du som kan se och bara om du är inloggad på ditt bloggerkonto. Man trycker på dem för att snabbredigera sin egen blogg.

  SvaraRadera
 2. Ha,ha! Tack för det svaret Yngla! Vilket datasnille jag är, så långt har jag aldrig tänkt...Allt som oftast är jag ju så klart inloggad och då är de ju alltid där:))

  SvaraRadera
 3. Riktigt tuff tröja, gillar även dess baksida!

  Ser att du ändrat om helt här på bloggen sen sist, snyggt och fräscht blev det! Svaret på din fråga har du ju redan, kan trösta dig med att även jag hade samma tanke som dig innan jag också fick det förklarat för mig!

  SvaraRadera
 4. Jättefin tröja! Kul med olika färger på ärmarna. JAg har faktiskt beställt en bit pirater till, det är ju så kul får inget plagg blir det andra likt.

  SvaraRadera
 5. Piraterna är ju en favorit, och blev en cool tröja. Ett riktigt toppen mönster, och så fint med de olika färgerna på ärmarna samt bården på framsidan.

  Håller med mynta att din layout blev superfräsch!

  SvaraRadera
 6. Så fin den är med alla färger (och mönster)!

  SvaraRadera
 7. Snyggt med det limegröna!
  Än så länge har jag bara sytt till min brorson. Dottern har ännu inte "godkännt" det för sömnad :o( till min besvikelse. För tyget/trycket är underbart ;o)

  SvaraRadera
 8. Snygg tröja!!! Gillar oxå pirat tyget.

  SvaraRadera
 9. Tröjan blev ju jättefin, gillade den gröna baksidan!/Åsa

  SvaraRadera
 10. Vilken fin pirattröja! Kul att de blev så olika fram och bak.

  SvaraRadera
 11. Vad menar du med att du tänkte inte om den underbara fina kombo baksidan har! Det var ren slump! Det är precis det som gör tröjan underbart snygg! Ibland får omedveten bestämma!Jag älskar det!

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails