måndag 11 oktober 2010

Lila igelkottar!

Här kommer ett set beställt av yngsta dottern. Hon har själv valt både tyg och modell och jag måste säga att resultatet blev långt över förväntan. Själv måste jag erkänna att jag inte har varit någon älskare av lila men helt plötsligt tycker jag att det är rätt snyggt, man är väl inte sämre än att man kan ändra sig?!:) Tyvärr kommer inte färgen alls till sin rätt på bilden, både velour och igelkottar är betydligt mer lila i verkligheten än vad det ser ut som... Men håll med om att lila och svart blir snyggt ihop?
När jag sydde den här tröjan till äldsta dottern ville 6-åringen ha en likadan modell så det var bara att förminska mönstret och sy en till henne också. Försökte bandkanta med samma tyg på samma vis som jag gjorde på storasysters tröja men det blev inte alls bra. Efter att ha sprättat bestämde jag mig helt enkelt bara för att göra en fåll upptill med vanliga tvillingnålen och det blev riktigt bra på denna modell som har lite båthals.
Tightsen har som vanligt långa uppvik nedtill så att längden håller länge.

Mönster och tyg: Eget tröjmönster i storlek 122 och tights från Ottobre 4/2004 i storlek 116 men förlängda till storlek 122. Samtliga tyger från S&S förutom mudden som nog är köpt på Ohlssons.

Positivt: Att det gick bra att få till mönstret i mindre storlek och att dottern är nöjd!

Negativt:Att jag fick sprätta bort kantbandet:( Att dottern har fått öroninflammation och missar första dagarna på inbokade simskolan. Undrar om det ens är någon idé att hon börjar sen?

Slutligen: Jag ska försöka återkomma med en livebild när dottern är piggare för denna modell gör sig verkligen betydligt mer live är platt på backen.

10 kommentarer:

 1. Jättefint! Hoppas hon kryar på sig fort! Sonen har förmodligen också fått öi :-(...

  SvaraRadera
 2. Så snyggt! Vilken lust jag fick att göra något liknande till min tjej! Håller med dig om att lila och svart blev en superfin kombination.

  Är för övrigt också hemma med H som förmodligen har öroninflammation.

  SvaraRadera
 3. Wow vilket snyggt set, bra smak hon har lilla dottern. Hoppas öi försvinner snabbt för alla drabbade!

  SvaraRadera
 4. Verkligen fin tunikamodell! HÅller med om lila men tillsvart händer det ngt speciellt och det blir lite tuffare...=)

  Måste vara hemma imorgon då busungen blivit tokröd och sårig i stjärten då hon fick gå oite för längre på dagis och jag tror att det är ngt frätande i bajset just nu... hoppas det lindrar sig till imorgon...

  SvaraRadera
 5. Jättefint, gillar som sagt modellen och den var fin även i mindre storlek! =)
  Jag gillar verkligen lila alltid, men visst är det extra snyggt till svart! =)

  SvaraRadera
 6. Jackpot! Ett toppenfint set, och lila gillar jag dessutom. Helläckert här med svart!

  SvaraRadera
 7. Hoppas att barnen blir friska snart!
  Din dotter har nog ärvt din goda smak :). Jättegulligt men ändå tufft.

  SvaraRadera
 8. tröjan är så vansinnigt snygg modell, sån vill jag också sy... :-)
  Gillar också de lila igelkottarna, superfina!

  SvaraRadera
 9. Supersnyggt set! Vad duktig du är som har fått till ett så snyggt tröjmönster :-)Lila och svart är en så snygg kombination!

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails