onsdag 29 september 2010

Byxor med fickor...

... och en biltröja till sonen har det blivit sedan sist. Jag har ju funderat hit och dit över vilken sorts fickor jag skulle göra på ett par byxor utan sidsöm. Till slut valde jag att göra sånna jag skulle ha gjort om byxorna hade haft sidsöm men jag vet inte om det var så klokt?! Det var iallafall en himla massa piller att först bandkanta fickorna och sedan sy på dem. Det blir så tjockt att sy när det blir dubbelt i hörnen så där rök iallafall en tvillingnål. Tur att jag precis hade beställt fler från Bibbi:) Sedan fick jag för mig att prova ett nytt byxmönster och det är jag inte heller riktigt nöjd med. Tycker byxorna blev så vida upptill. Återstår att se om de får vara så eller om jag orkar sprätta lös kanalen och prova sy in dem bak och fram...
Härliga höst färger har byxorna iallafall!

Biltröjan med orange kantband kommer med all säkerhet att bli en favorit.

Mönster och tyg: Byx mönster i storlek 98 av okänt ursprung och tröjmönster i storlek 98 från Äppel Päppel. Randig velour från Ohlssons sommar rea, bil tyg och mudd från S&S.

Positivt: Att sonen slutligen fick iallafall ett par mjuka byxor med fickor och en biltröja som han med all säkerhet gillar!

Negativt: Att det var tidskrävande att sy fickorna och att jag inte är nöjd med byxmodellen. Att hela familjen är mer eller mindre förkylda:( Just nu känns det som om 6-åringen kommer att ha feber imorgon så det återstår att se om det blir VAB eller jobb imorgon ... Hoppas bara vi alla är på benen på söndag så vi kan fira våran goa lilleman på 3-årsdagen!

Slutligen: Nästa gång jag syr mjuka byxor med fickor blir det nog byxor med sidsöm att sy fast fickan i eller helt enkelt en annan sorts fickor!

14 kommentarer:

  1. Jag tycker i alla fall att brallorna blev skitfräna ;o) Å tröjan går inte av för hackor heller :o)

    SvaraRadera
  2. Superfint set! Det är klart värt att lägga ner lite extra tid på detaljer som fickor tycker jag.

    SvaraRadera
  3. Oj, vilka snygga fickor! Coolt.

    SvaraRadera
  4. Jättesnygga brallor! undrar om det är samma tyg jag har. Rndig velour i brunt och mocka? Jag älskar det! En av mina abslout favoriter!

    Förstår att du hade det pilligt med fickorna. Nästan så det hade varit värt att sy byxorna med sidsömmar istället och klämma dit fickorna emellan istället! Men snyggt blev det ju, så det var väl värt besväret!

    SvaraRadera
  5. Supersnyggt set! Jag gillar de randiga velourbyxorna med de härliga fickorna! Brukar också gå på Ohlssons reor men detta tyg fann jag då inte här i Umeå... Jag såg idag att de fått in en hel del nya, fina velourtyger så man får väl vänta ut vinterrean och passa på! Tröjan är läcker också! Krya på er!

    SvaraRadera
  6. Tycker byxorna blev superfina! Å biltröjan matchar verkligen perfekt. Schysst höstset helt enkelt :-)

    SvaraRadera
  7. Klockrent! Snyggt set med fina detaljer. Håller med om att tidsåtgången att sy fickor på byxor utan sidsöm förtar lusten att göra det igen.

    SvaraRadera
  8. Supersnygga blev dom iallafall!

    SvaraRadera
  9. Vilket snyggt set!! Byxorna är superfina - du har verkligen blivit tokduktig på maskinerna :) HEJJA!!

    SvaraRadera
  10. Ett superset tycker jag! Synd att du känner så för fickorna, tycker dom ser jättecoola ut på bilden! Men ibland blir det inte som man tänkt sig och då hjälper det inte hur mycket beröm man än får. Jag gillar dom i alla fall!

    Tröjan måste du bara vara nöjd med!

    SvaraRadera
  11. åh, vad de är fina! önskar mig jag kunde göra detta, men kanske måste man ha en pojke för att få lekfulla idéer. Du ska inte gnälla för de är superfina, snälla du!

    SvaraRadera
  12. Vad härligt med brunt och orange nu till hösten! Och fickorna blev jättesnygga ju! Impad över att du lyckades få till det så snyggt utan någon sidsöm!

    SvaraRadera
  13. Väldigt höstigt och fint!/Åsa

    SvaraRadera
  14. Otroligt snygga brallor! Härliga tyger!

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails