söndag 23 maj 2010

Övningskörning...:)

...kan man kalla det jag pysslade med härom dagen! Jag har ju lovat lilleman en "Blixten McQueen" solhatt men eftersom jag inte har allt för stor mängd kvar av tyget så kände jag att jag var tvungen att övnings sy en hatt i ett "mindre skadligt" tyg först. Problemet var bara att jag inte har så mycket vävda tyger och därför blev jag glad när jag hittade detta söta och billiga IKEA tyg i mina tyg gömmor. Perfekt att test sy i och när hatten dessutom blev rätt okej så kan den ju användas också:)

Om det nu har undgått någon så har vi haft högsommar värme här uppe i norr i en dryg vecka. Lilleman vägrade ha allt vad solhatt heter utan har gått omkring i sina "Blixten" kepor vilket resulterade i lite väl mycket sol på de små öronen, nackdelen med kepa:( Nu är det kyligare igen och till veckan väntas ännu kallare och tristare väder så nu har jag mao gott om tid att sy en "Blixten" solhatt åt honom så vi är laddade när sommaren kommer tillbaka igen! Hoppas den gör det snart för brrr vad kallt det känns ute nu när vi blivit bortskämda med härlig värme!!!

Mönster och tyg: Solhatt mönster i storlek 52 från S&S och flodis tyg från IKEA.

Positivt: Att hatten passar bra!

Negativt: Att kylan kom med hatten:(

Att komma ihåg: Att sy stickningarna på hatten närmare sömmen nästa gång och att jag ska testa ett annat sätt att sy stickningarna på brettet.

9 kommentarer:

 1. Härlig! Jag gillar flodistygerna från Ikea och har båda färgerna hemma men har inte sytt något av de än. Passade jättefint till solhatt.

  Smart att skriva en liten kom-i-håg-rad i bloggen. Jag tänker ofta att jag ska göra små justeringar men sen kanske det dröjer innan jag syr ett likadant plagg och då har jag glömt vad jag tänkte ändra!

  SvaraRadera
 2. Jättefin. Har detta tyg också men har inte riktigt fått till vad jag ska göra av det ännu.. Men barnen lider brist på kläder då mamman varit overksam för länge (läs: jobbat mycket)Mönstret på solhatt verkade bra- det har jag lyckats missa helt!

  SvaraRadera
 3. Passade ju jättebra med solhatt i det tyget!/Åsa

  SvaraRadera
 4. Blixten gillas här också. Blev en sommarfin och fräsch solhatt i detta försökstyg!

  SvaraRadera
 5. fin modell på solhatt! kanske man skulle köpa deras mönster...har sytt upp fem olika mönster på solhattar och är inte nöjd med en enda!! jättesöt i flodistyg tycker jag med!

  SvaraRadera
 6. Testhatten blev ju jättefin! Å tack för tipset om mönstret, ser ut som en jättebra modell.

  SvaraRadera
 7. Har surfat runt bland sybloggarna och letat efter solhatt i just denna modell... Jättefin! Mr M sa MIN! då han såg den.

  Hälsar Madeleine

  SvaraRadera
 8. Kul att så många av er gillar modellen på solhatt, jag blev själv så nöjd när jag hittade mönstret hos S&S.

  Madeleine: Kul att M gillar hatten och att du hittade modellen du letat efter. Du får väl höra av dig om du inte har tid och lust att sy en själv:)

  SvaraRadera
 9. Fin modell på solhatt och tyget passar verkligen till en sådan! Jag har det själv i rött men än så länge bara sytt gardiner till äldre dotterns rum. Här gillas det också Blixten McQueen grejer. Det skriks när man ser prylar i affärerna med bilarna på, skall ha den mamma! Hittade faktiskt en gardinkappa för 10 kr idag på loppis med bilarna på grön botten :-) Vet inte vad jag skall sy av det, känns ju inte speciellt flickigt enligt mitt tycke men nästan alla barn verkar ju gilla bilarna! :-) Så få se vad det blir! Här har också värmen nästan försvunnit, idag skapliga 17 grader men blir väl ännu svalare.. Oj det blev lite långt!

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails