söndag 30 maj 2010

Mera övningskörning...:)

Så där ja, nu har äntligen jag också kommit till skott och sytt en skjorta åt lilleman! Än en gång fick IKEA:s söta flodis tyg utgöra övningsmaterial. Jag blev så full i skratt tidigare i veckan när jag såg att Makrill hade sytt i princip exakt en sån skjorta i samma tyg till Makrillen. Då hade jag visserligen inte sytt lillemans, men redan när jag sydde den röda flodis hatten kom jag på idén att fodis tyget även skulle användas till första skjort försöket. Mest av den enkla anledningen att jag knappt äger några vävda tyger och IKEA tyg finns det gott om till en billig penning...

Jag lånade Gynthers bok Nya Barnkläder på biblan och i den fanns ett mönster som jag har utgått ifrån och sedan modifierat lite. Resultatet blev helt okej för att vara första försöket och nästa gång kan det bara bli bättre. Hoppas jag! Jag valde att göra sprundet med infodring och sydde in en rund resår som "hake" till knappen.


Jag provade en ny dekorsöm när jag fållade och tycker det blev riktigt fint!


Mönster och tyg: Skjorta ritad med utgångspunkt från mönster i Gynthers bok Nya Barn-kläder. Tyg från IKEA och knapp från mammas gömma.

Positivt: Att skjortan äntligen blivit sydd!

Negativt: Att jag har så lite vävda tyger... Visst det går att köpa nya fina men jag skulle vilja hitta gamla härliga tyger till en billig penning men det tycks sällan finnas några sånna här i krokarna:(

Att tänka på: Gör sprundet något större så det går lättare att få skjortan över huvudet. Gör även armarna lite vidare för bättre passform.

11 kommentarer:

 1. Sommrigt jättefin blev den! Dekorsömmen mkt läcker, och resårhanken kanske blir justeringen jag ska härma till sonens tröja!

  SvaraRadera
 2. Superfin skjorta! Jag älskar dem, i alla utföranden!

  SvaraRadera
 3. Hmmm, var har jag sett den förut?! :)Den var snygg!

  Så fint det blev med infodring och knapp! Och fållen var ju supersnygg!

  SvaraRadera
 4. Riktigt fin skjorta, finns tyget kvar i ikeas sortiment? Tycker det vart jättefint iallafall :)

  SvaraRadera
 5. Tjusigt!
  Är själv inte så förtjust i vävda retrotyger så jag brukar inte köpa när jag ser på loppisar och second hand. Tänker ibland att jag skulle kunna langa till till någon annan som är intresserad men det blir aldrig av.

  SvaraRadera
 6. Jättefin! Dekorsömmen var ju verkligen jätteläcker! Passar fint till spralliga barns plagg.

  Kan tipsa om att resåren som är i hårsnoddar funkar jättebra till såna hankar och de finns i massor med färger och med glitter också ibland för en överkomlig peng.

  SvaraRadera
 7. Härlig modell! Sen gillar jag verkligen dekorsömmen. Vad har du för symaskin?

  SvaraRadera
 8. Jag är hellycklig över mina tyger! Brukar du gå på Röda korset och pingstkyrkans second hand i Boden/Luleå? I Piteå finns det Röda korset och Fyndet. Fyndet har dåliga öppettider så dit är jag sällan. Verkar kanske inte finnas så många syintresserade i Piteå då jag fyndade så mycket i helgen :-) Det mesta var från loppisen, det gröna klövertyget från Kupan/Röda korset. Nää, jag har också samma problem, ett överfyllt rum med tyger både i en hylla och på golvet, sytid desto mindre! Hoppas du hittar några riktigt roliga loppis tygfynd i sommar, det är bara att ge sig ut en varm sommardag och böka runt i lådor med tyger.. :-) Loppis är det i Piteå varje sommarlördag, nu på Nolia och från juli i badhusparken! Lycka till!

  SvaraRadera
 9. Supersnyggt! Jag får väldig lust att sy en likadan. Gick och funderade idag på vilket tyg man ska välja till en Gynther-skjorta om den ska passa en treårig kille. Här, hos dig, har jag svaret!

  SvaraRadera
 10. Jättefin skjorta! Vad fint det blir med infodring, måste prova det någon gång.

  SvaraRadera
 11. Jättefin skjorta! Kul att sy i vävda tyger ibland, det blir ju så mycket mjuka! :) Ha det så gott!

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails