fredag 15 januari 2010

Mitt första byte...:)

Någon gång före jul hittade jag en riktig favorit tunika hos Alesia Made by mama. En av många favoriter kanske jag ska säga för Aleisa syr så jätte mycket fint i sina härliga tyger. Hur som helst så var hon så super gullig och erbjöd sig att sy en sån tunika till min dotter och att vi kunde göra ett byte. Själv hade hon inga önskemål om tyg, färg eller nått annat än att hon ville ha en tunika/klänning i storlek 92 med tighta ärmar. Bytet innehöll en liten utmaning för oss båda för jag hade aldrig sytt en tunika med tighta ärmar i mindre än storlek 116 och Aleisa hade aldrig sytt en tunika i så stor storlek som 122. Rätt kul egentligen att vi båda fick fixa nya mönster:) Jag hade vissa problem med att välja tyg eftersom flera av de tygerna jag hade tänkt använda inte räckte till en tunika i klänning längd men till slut föll valet på Johannas härliga apor och lejon i gult och eftersom jag vet att Alesia inte är så förtjust i brunt, till skillnad från mig;), så fick mudden på ärmarna bli röda. Glatt och fint som Alesia! Förhoppningsvis passar tunikan dottern så att vi med lite tur kan få livebilder snart... Sedan får jag återkomma och visa vad vi får av Alesia. Det ska bli så spännande så! Tack Alesia för att du ville göra bytet, det var verkligen jätte kul!

Mönster och tyg: Mönstret har jag gjort själv med lite hjälp från Ottobre och mått från Alesia och tyget kommer som ni alla vet från Jny design och mudden tror jag är köpt hos Jofotex.

Positivt: Att det var så kul, om än pirrigt, att göra ett byte! Sånna skulle det vara skoj att göra fler av:) Att Aleisa blev så nöjd med mitt val av tyg och att hon iallfall trodde att tunikan skulle passa dottern som sov och inte hade hunnit prova den.

Negativt: Att apor och lejon tyget levde sitt eget liv och att det var svårt att få någon riktig ordning på aporna och lejonen. Men det blev nog rätt bra till slut iallfall.

6 kommentarer:

 1. Vad fiiiin, såklart Aleisa blev nöjd! Fint färgval!

  SvaraRadera
 2. Låna bilden från bloggen direkt, men när lillan vaknar, så få du bilden av henne, ller vill du ha de i mejllådan istället????
  DEt är vi som tackar, såååå himlaaaa fiiiintttt!!!!!!!

  SvaraRadera
 3. Åh, vad fin! Och vad söt Aleisas dotter blev i den! Den ser ut att passa perfekt!

  SvaraRadera
 4. Spännade med byte och fria händer! :-) Den blev jättefin! Jag älskar rött och gult i kombination, har tjatat om det på din blogg förut. Det är gladfärger. Klänningen blev superfin och jag har kollat in den live på mottagarens blogg, passade jättebra. KUL! Nu är jag nyfiken på din del i bytet!

  Hälsningar Madeleine

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails