lördag 5 mars 2011

Tovad mössa!

Här kommer resultatet av mitt första stick projekt på år och dar! Måste säga att jag är förvånad över att jag faktiskt kommer ihåg hur man gör...Men det är visst som Äppel Päppel sa i kommentaren till mitt förra inlägg att det är som att cykla, har man en gång lärt sig hur man gör så kan man det! I går när jag hade stickat klart mössan och skulle avmaska fick jag allt tänka till lite grann men visst kom jag på hur man gör det också:)
Sedan hade jag mina funderingar över hur mössan skulle passa eftersom den verkade rätt gigantiskt men som bekant så krymer plagg vid tovning och efter att ha tovat den genom att tvätta den i 40 grader i maskinen tillsammans med ett par jeans så sitter mössan perfekt.  
Dessutom passar den som planerat perfekt till min klarblå Gneis jacka med orange dragkedjor! Tyvärr visar inte bilden färgerna riktigt få fina som de egentligen är. Färgerna är mycket klarare i verkligheten, mer som på den övre bilden. I kväll ska jag sätta igång med äldsta dotterns mössa!:)

Mönster och garn: Mönster och ullgarnn från Sandnesgarn.

Positivt: Att jag börjat sticka igen:) Vad avklopplande det är och perfekt sysselsättning i soffan framför TV:n. Faktiskt lite mer socialt än att sy eftersom man ju kan umgås lite samtidigt som man stickar.

Negativt: Inte ett dugg förrutom att jag börjar känna mig smått förkyld och att det är tenta dags på torsdag. Huga, så nervöst det känns! Borde mao plugga och inte blogga och sticka eller sy... Men lite avkoppling måste man ju också ha, eller hur?!

Ha en skön lördag kväll!

13 kommentarer:

 1. Superfin!! Håller med om att det är den perfekta sysselsättningen framför TV:n. Lite grand som att lyssna på ljudbok medan man syr, det är också väldigt avkopplande faktiskt.
  Ska bli kul att se ditt nästa stickprojekt!

  SvaraRadera
 2. Jättefin! Tovad mössa låter varmt och gosigt..
  Kul att ha ett projekt som gör att man samtidigt kan vara social :)

  SvaraRadera
 3. tokfina färger och så skönt med en tovad mössa! det där gjorde du verkligen bra!

  SvaraRadera
 4. Åh, så fin den blev! Förmodligen riktigt varm och skön också.

  SvaraRadera
 5. Så läcker den blev, inte minst till jackan, supelyckat!

  SvaraRadera
 6. Jättesnyggt!! Gillar den verkligen!

  SvaraRadera
 7. Vad fin den blev! Det är faktiskt rätt skönt att kunna sitta i soffan och vara social med familjen som du skriver och inte bara sitta i syrummet/köket och gasa på symaskinen :D

  Hoppas att det inte blir något av förkylningen och lycka till på tentan!

  SvaraRadera
 8. wow, den passar ju helt perfekt till jackan!
  Jättefin!/Åsa

  SvaraRadera
 9. Superfint! jag beundrar ni som stickar och virkar, jag lovar att det är inte nåt jag inte försöker, men det kan jag inte! Så söt mössa ska du bli stolt över!

  SvaraRadera
 10. Snygg o passar ju som sagt var superbra ihop med jackan :o)

  SvaraRadera
 11. Ja tänk vad man kan göra med min dotter!! ;-D Hihihi
  Supersnygg mössa och vad praktiskt att tova i maskin. Tur att gamla tekniker står sig i moderna varianter!

  Kramis

  SvaraRadera
 12. Jättefin mössa å snyggt matchat. Lycka till på tentan!

  SvaraRadera
 13. Men du, vilken klockren matchning! Jättesnygg mössa!

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails