torsdag 16 september 2010

Mera drakar!

Ännu en tröja i Johannas härliga drakar från Znok Design har sett dagens ljus. Sonen är så förtjust i sin kortärmade gröna drak tröja från i sommras att jag kände att det var dags att sy en långärmad nu när det börjar bli höst. Skyndade mig att sy klart den sent i går kväll för att han skulle kunna ha den på dagens dagis fotografering. Orkade tyvärr inte byta tråd i overlocken innan jag sydde dit den bruna hals mudden så den blev fastsydd med vit tråd... Nog hade det sett snyggare ut med brun men vem orkar bry sig kl 23 på kvällen och det är ju faktiskt ingen som ser sömmen på insidan förutom vi.

Tröjan överlevde en dag på dagis så här kommer några livebilder på en lekande drak pojke!

Mönster och tyg: Tröj mönster i storlek 98 från sommarens Ottobre men förlängd och med egen ritad lång ärm. Bruna drakar från Znok, turkos interlock från Mjuka tyger och brun mudd från S&S.

Positivt: Att ärmarna blev lagom långa att växa lite i och att kombon med brunt och turkost blev fint. Älskar de färgerna ihop så det var väl inte direkt någon överraskning:)

Negativt: Att jag inte orkade byta tråd i ol...

Slutligen: Idag har jag "vabbat" med min 6-åring och hunnit tvätta ett helt gäng underbara tyger från Stoff och Stil som landade här igår. Är så sugen på att sätta saxen i de flesta av dem!

10 kommentarer:

  1. Jättefin tröja!, De där drakarna är väldigt fina, snyggt med turkost också.

    SvaraRadera
  2. Super, superdupersupersnygg! Imorgon ska stora tjejen fotas och troligen blir det i hennes turkos JUMEL klänning! ;-)

    Kram Madeleine

    SvaraRadera
  3. Madeleine:Så kul att hon/ni gillar klänningen så mycket att hon ev vill ha den när hon fotas! Hoppas allt är väl med er!Kram

    SvaraRadera
  4. fina kombisar, gillar oxå turkost o brunt. Blev just påmind om att dagisfoto närmar sig här oxå och att man kanske borde synka det med lite sytt...

    SvaraRadera
  5. Vilket snyggt set på en mycket söt kille! Jag älskar färgerna, känns piggt och lite höstigt samtidigt! Har en bit av det lila draktyget men tycker ditt bruna ser snyggare ut!

    SvaraRadera
  6. Så roligt att få se lite sytt av draktyget och vilken söt kille :-) Jag brukar också vara lat med att byta tråd i OL när jag syr till mitt eget lilla busfrö.

    SvaraRadera
  7. Underbart snygg färgkombo. Detta tyget är ju så himla sött....och tufft på samma gång :D.

    SvaraRadera
  8. Åh vad snyggt det var med turkost till det bruna draktyget å perfekt matchat till de turkosa byxorna såklart :-) Hmm, byta overlocktråd... vitt funkar väl till allt, så brukar det bli hos mig iaf ;-)

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails