måndag 20 september 2010

Lika men ändå olika...

Jag sydde en gul/turkos aptröja åt sonen i sommras och eftersom den har varit/är en favorit tyckte jag att det kändes lägligt att sy en nästan likadan fast långärmad nu till hösten. Skillnaden mellan den förra och den här är att den långärmade fått svart mudd i halsen istället för vit och att jag fållat den med svart dekorsöm. Känns lite mer höstigt med svart även om tyget i sig är väldigt sommrigt och glatt. Tanken är att tröjan ska få sällskap av ett par gula frotté byxor men det har inte blivit mer än en tanke än pga att jag inte kan besluta mig för vilken sorts fickor byxorna ska få. Sonen älskar ju fickor och jag älskar att sy mjuka byxor utan sid sömmar och frågan är hur det då ska gå att få dit fickor på ett snyggt sätt? Tips mottages tacksamt:)
Tänkte visa en närbild på en av mina favorit dekor fåll sömmar men jag ser nu att bilden tyvärr blev rätt suddig:(
Mönster och tyg: Mönster i storlek 98 från Äppel Päppel, gul/turkosa apor från Mjuka Tyger och mudd från Ohlssons.

13 kommentarer:

 1. Jättefin tröja! Vilken snygg dekorsöm! Jag önskar att jag oxå hade nån snygg dekorsöm att använda när man fållar upp sådär.

  SvaraRadera
 2. Känner igen det där... har själv skjutit upp byxxömnaden åt busungen då det böehövs göras fickor... det är inte svårt men tar ju lite längre tid... Kanske kunde du göra utanpåliggande fickor som du syr fast med den där snygga dekorsömmen...

  SvaraRadera
 3. Jättefin tröja. Dekorsömmen var supersnygg och väldigt jämn dessutom!

  När det gäller fickor - kan du inet göra en vanlig "bakficka" fram på ena eller båda benen? En sån lite rundad, kanske i avvikande färg, eller med muddkant som avviker?

  SvaraRadera
 4. Tröjan är jättefin (som vanligt när du syr) och blir skön att ta till nu i höstkylan! Själv har jag inget aptyg, men tror att det snart måste bli ett köp, alla sydda plagg jag sett blir ju så snygga!

  Vad höstfin din blogg är, för visst har du ändrat i bakgrunden???

  SvaraRadera
 5. Så snygg och välsydd! Det blev bra med svarta detaljer, inte helt självklart!

  SvaraRadera
 6. Jättefin!

  Jag röstar på hand-/vantformade fickor i aptyget!

  SvaraRadera
 7. Superfin! Jättesnygg dekorsöm. Vad "heter" den??

  SvaraRadera
 8. Jättefin tröja med läcker dekorsöm. Jag har gjort en variant på ficka på byxa utan sidsömmar (http://singhskapar.blogspot.com/2010/02/ficka-utan-sidsom-pa-byxan-steg-for.html). Men att sy på som en bakficka (behöver ju inte vara bak) är nog den enklaste varianten.

  SvaraRadera
 9. Jättefin hösttröja! Å vilken fräck dekorsöm!Ser fram emot byxorna ;-)

  SvaraRadera
 10. Jättesnygg dekorsöm! Hjärtantyget i min blogg är ett stretchigt collegetyg (inte samma kvalitet som det röda hjärtantyget som funnits tidigare hos mjuka tyger).

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails