söndag 3 januari 2010

Molniga födelsedagspresenter!

Mina barns kusins tvilling tjejer fyller 9 år om en dryg vecka och eftersom de hade visst behov av på fyllning av tröjor i sin garderob tyckte jag att det kändes kul att sy tröjor till dem istället för att köpa, speciellt nu när sortimentet på de flesta affärer är minst sagt magert efter all julhandel och efterföljande rea. Tyg val är inte helt enkelt till lite större barn med de flesta gillar ju moln så valet föll på Jnys härliga molntyg. Den här gången kom jag faktiskt ihåg att sy dit JuMel märket på ärmen, vilket jag tycker blir rätt bra på tröjor. Däremot missade jag storleks etiketten på den ena tröjan och på den andra lossnade den i ena änden så den fick jag helt enkelt ta bort. Typiskt , men inte värt att sprätta i kantningen för det tycker jag! Hoppas nu tröjorna ska passa dessa små smala 9 åringar och att de ska gilla molnen.

Mönster och tyg: Tröjmönster i slank modell från Ottobre 1/2009 i storlek 128. Moln från Jny design och mudd från Stoff och Stil.

Positivt:Kul att sy något och ge bort, hoppas det uppskattas. Gillar modellen på tröjan som verkligen känns slank och inte vid som många är.

Negativt: Att jag missade storleks etiketterna:( Att jag av någon outgrundlig anledning lyckades sy av två nålar när jag sydde fållen på tröja nr 2. Hur är det möjligt?! Börjar nog bli dags för en beställning till Bibbi igen...

Tack för alla nyårshälsningar och kommentarer och tack ni som svarat på mina frågor angående det brun/orange natt tågs tyget som jag tycker har blivit otroligt blekt efter få tvättar. Hoppas det inte blir så för alla! Det är ju hur irriterande som helst när man sytt och så blir kläderna mer eller mindre förstörda i tvätten fast man tycker att man tvättat enligt konstens alla regler:( Nåja, nu väntar jag på nya tyger både från Jny och Mjuka tyger, som om jag inte hade nog sedan förrut...:) Hoppas nu bara min envisa förkylning snart ger med sig så jag känner mig mer inspirerad! Imorgon ska jag visst jobba igen efter en skön jul och nyårs ledighet. Just nu känns det som om jag borde vara hemma och kurera mig men vi får väl hoppas att det känns bättre imorgon.

12 kommentarer:

  1. De där tröjorna kommer att bli poppis, det är jag säker på! Gillar tänket med "lika fast olika". Det är fint, tycker jag!
    Jag måste tyvärr också hålla med om att jag inte är nöjd med kvaliteten på det bruna nattågstyget. Blektes efter bara ett par tvättar och noppar sig. Trist!
    Hoppas du kryar på dig raskt och till sist vill jag önska dig ett gott nytt "syår"! :)

    Kram /Lina

    SvaraRadera
  2. Åh så fina! :-D Ljuvliga!
    Perfekt tvillingmatchning! Jag som har själv har tvillingar gillar den soretens matchning med tvärtomfärger! Supersnygga och 9 åringarna kommer absolut att gilla dem! (Har sytt en turkos molntröja med röd kantning till mig själv och trivs så bra i den och jag är bra mycket äldre än 9 ;-) )

    Det röda molntyget ska jag beställa så fort det kommer in trots att jag ska "sluta" sy! ;-)

    Krya på dig! Det blir lite tungt att återgå till jobbet imorgon tycker jag också fast jag är frisk... Lite Blä varning är det allt.

    Krya på dig igen!

    Hälsar Madeleine

    SvaraRadera
  3. Jättefina! Är också jättebesviken på mitt nattågstyg :-(.
    Ang spraylimmet fungerar det jättebra, mycket smidigare och lättare än vlisofix, speciellt på velour!
    Ha det gott!

    SvaraRadera
  4. Jätte snygga!! Härliga färg kombon :)

    SvaraRadera
  5. Hi, hi här är det en till som måste beställa från Bibbi :D.
    Tröjorna kommer garanterat att göra succé. De är superläckra och modellen är toppen. Hoppas nu att du kryar på dig.

    SvaraRadera
  6. Herlige trøyer!Rødt og turkis er perfekte farger sammen.

    Sømmen på applikasjonen er trestings-rettsøm, eller elastisk rettsøm.Siden den syr tre ganger over på ett vis så fungerer det bra til applikasjon:)

    SvaraRadera
  7. Så fina tröjor!

    Känner igen det där med tygshoppingen ;)

    Har missat din fråga om färgerna på de bruna nattågen - men blir inte förvånad om det är så att de tappat i färg - jag har känt en viss oro för det själv! Trist!

    Ha det!

    SvaraRadera
  8. jag vill vara kusin till dina barn, hehehe

    SvaraRadera
  9. Superfina tröjor och så inspirerande blogg!!

    SvaraRadera
  10. Fina tröjor!! Är det alla färgerna nattåg som fäller och noppar, eller är det bara den bruna? Jag vill ha lite nattåg, men var inte supernöjd med kvaliteten på tidigare tyger därifrån... Älskar motiven, men de noppade och blev ganska blekta snabbt. Anyways, nu ska mannen hämta ett paket på posten, hoppas hoppas hoppas det är mitt tygpaket, och inte nåt eBay jox jag köpt...

    SvaraRadera
  11. Urläckra! Jag blev speciellt förtjust i den röda tröjan, så fin!

    SvaraRadera
  12. Tur? med dunder måste man ha cash, så dyrt, och dum att köpa utan läsa annonsen beskrivningen. jag har betalt 215 och den var inte alls hela påslakan, utan en ministuv. men den är fint, jag har försök att spara så mycket som jag kan. ska börja med din tjejs tunika idag och ska försöka att ta min lillan trotsålder gumman och måtta, annars har hon en 92, som är mest som en 86. jag tycker med henne är inte så svårt att lycka med storlek, som din tjej, bara för jag har aldrig sytt till barn över 3 år. krya på er, och akta manen i kylan, uff, snubbiga gubbar är så mässiga! kram!

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails