tisdag 29 december 2009

Randiga elefanter i julklapp!

Min äldsta dotter älskar vanliga hederliga bomulls pyjamasar och önskade sig så klart en ny i julklapp. Jag hade egentligen inte tänkt att sy en men efter att utan reslutat ha letat med ljus och lykta efter en pyjamas i bomull med både långa ben och ärmar gav jag upp och sydde en iallafall.
Hade tänkt prova pyjamas mönster från senaste Ottobre men tyckte inte att någon av modellerna var som jag trodde att hon ville ha den så jag använde mig av befintliga mönster istället och resultatet blev till belåtenhet för alla. Pyjamasen åkte på på julaftonskvällen så om någon tycker den ser lite "tuffsig" ut på bilen så är den använd:)



Mönster och tyg: Tröjmönstret i storlek 128/134 har jag fått av ÄppelPäppel och byxmönstret är mitt vanliga puffbyx mönster. Eftersom jag tycker det är mysigt med muddar på pyjamasar så fick det bli mudd både i ärmslut och benslut. För ovanlighetens skull sydde jag även resår kanal i midjan. Samtliga tyger kommer från Jofotex.

Positivt: Att sömnaden flöt på utan missöden och att dottern gillar sin nya mysiga pyjamas:)

Negativt:Vet inte riktigt vad jag gjorde eller snarare tänkte på när jag klippte ut byxorna för de blev verkligen lååånga i benen. Funderar starkt på att kapa av dem lite och sy dit en ny mudd men vi får se om orken infinner sig eller snarare om jag hellre vill sy nått annat roligare...

4 kommentarer:

  1. Pyjamasen blev suuupersnygg! Och gullig! Åh nej strunta i att ändra byxlängden, du vet hur de vevar omkring då de sover, iaf min tjej har oftast 3/4 byxor då hon sovit en stund, hopplöst då hon sedan kommer tassande på natten och sticker sina iskalla fötter under mina ben för att kompensera pyjamsbenens flykt! ;-D

    Visst är det hopplöst att hitta pyjamasar till tjejer i den här åldern, ja kläder öht från strl 128, det finns ju inget, bara "vulgokläder" i konstiga material. Blä!

    Hälsningar Madeleine

    SvaraRadera
  2. Jättefina pyjamas, jag skulle ha de på vardagar i skolan, så synd att sova i så fina kläder som ingen ser. Men mysig är det! Pyjamas är den man har bara till sig själv, eller maken, men inte i din tjej ålder. Den bästa med att sy är att du kan göra precis hur du vill, och en gång du gör det, så gillar du inte det du hittar i affären, fast det stämmer att i den här strl finns inte så mycket att välja.
    ha ett gott nytt! vi hörs nästa år igen. kram!

    SvaraRadera
  3. Jättefin och lite "julig" pyjamas. Jag sydde en pyjamas till äldste sonen i stl. 134 från mönstret i senaste Ottobre och de benen var verkligen jättelånga, så här finns en till som funderar över om hon ska orka göra något åt dem...

    SvaraRadera
  4. Jättefin!!
    Gott nytt år och tack själv för all inspiration!!!
    /Anna

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails