söndag 27 december 2009

Ja, den blev faktiskt klar till jul!

Efter diverse motgångar blev faktiskt "lilla storasysters" jultunika klar lagom till julafton och så här ser den ut. Tunikan är sydd efter mitt vanliga mönster i storlek ca 122 och är exakt likadan som storasysters förutom att applikationen sitter på bröstet på denna.

Mönster och tyg: Mönstret är som sagt egen tillverkat i storlek ca 122. Röd velour från Ohlssons tyger och randig mudd från Jofotex.

Positivt: Att tunikan faktiskt blev färdig till julafton:) Att det gick bättre att sy applikationen denna gång så det är väl bara att öva vidare så kanske jag tom blir nöjd till slut?! Tack för tipsen ni som orkade kommentera.

Negativt: Allt trassel på vägen! Att jag klippte ett stycke med velouren i fel riktning och fick köpa nytt tyg, att tvillingnålen gick av och jag fick köpa en ny och att nål eländet dessutom gjort ett pytte litet hål i tyget så jag anar att jag får sy om hals resåren efter första tvätten:( Verkar som att en del plagg bara inte vill bli sydda...

Hoppas att ni alla har haft en riktigt skön jul! Vi har haft det lugt och skönt och myst på med familjen och närmsta släkten. Lillebror fick som väntat vattkoppar på juldagen men är pigg och glad och har än så länge relativt få koppor. Hoppas det fortsätter så och att han i bästa fall är frisk till nyårsafton! God fortsättning allihop!

8 kommentarer:

 1. Superfin tunika! Kan tänka mig att de var jättesöta allihop på julafton! Ska fota julkläderna jag sydde till barnen snart...tänkte fånga dem live med kameran på självaste julafton, men lyckades inget vidare med det...spralliga som få!!!
  Önskar er ett gott slut och ett gott nytt år!
  Kram /Lina

  SvaraRadera
 2. Wow, vilken fin tunika. Visst är det konstigt med vissa plagg. Har det väl börjat krångla så är det som om det håller i sig hela plagget. Hoppas att Lillebror blir frisk snart och att ni får ett riktigt Gott Nytt År.

  SvaraRadera
 3. Vilken jättefin tunika, fint med applikationerna. Imponerad av att du sydde färdigt, vet inte om jag hade haft tålamodet att göra färdigt efter så mycket motgångar!

  Vad kul att töserna tyckte om halsbanden!

  God fortsättning!

  SvaraRadera
 4. Jättefin tunika.

  Jag har haft min Broteroverlock i drygt ett år och är kanonnöjd med den. Velade också en hel del innan jag köpte den, men är som sagt nöjd med mitt val. Den syr bra och har inte krånglat ett dugg. *peppar peppar*

  SvaraRadera
 5. Jättefin tunika, både här och den större lite längre ner bland inläggen.

  SvaraRadera
 6. Känner igen det där med plagg som inte vill bli sydda. Här hemma får de oftast sin vilja igenom om de är riktigt enträgna tyvärr... Tur att du var envis, för den blev jättefin!!! God fortsättning!

  SvaraRadera
 7. God fortsättning! :-)
  Den blev lika fin som storasysters! Supersnygg! En applåd till dig som både sydde dem båda och det trots allt krångel! Du är duktig!
  Skulle du vilja sy en tredje? ;-D

  Hälsningar Madeleine som tittar in nästan varje dag

  SvaraRadera
 8. Hej Madeleine! Tack för din snälla kommentar och för alla dina härliga kommentarer tidigare. Du gör mig alltid glad! Helt ärligt så visst kan jag tänka mig att sy en tredje men tyvärr är jag fortfarande inte tillräckligt nöjd med mina applikationer att jag vill sy nått med applikation på till någon annan... Måste öva mer först! Men om du kan tänka dig nått likande utan applikation så visst, hör bara av dig!/Mia

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails