söndag 10 februari 2013

Till mig! :)


Efter många om och men har jag äntligen fått min "Cecilia" klänning sydd. Köpte både mönster och tyg i höstas men sedan tog det tvär stopp. Märkligt hur det kan vara! Nu när jag väl satte igång så gick det både rätt snabbt och lätt att sy den :) Fast nog är det otympligt att klippa och sy en vuxen klänning även om den är i storlek XS jämfört med en tröja i storlek 116...       
Några detalj bilder för att visa den fina stretch spetsen mellan liv och kjol del samt den söta udd spetsen vid fåll och ärmslut. Funderade hit och dit på om jag skulle ha volang i ärmslut och nederkanten på klänningen men valde bort det denna gång. Anledningen till att det blev spets i ärmslutet var helt enkelt för att ärmen hade blivit nog så kort om jag fållat den som vanligt. Tur man kan lösa sånna problem på ett enkelt sätt! Återstår att se hur mycket denna klänning blir använd. Är ju inte direkt någon klänning tjej, hade ursprungligen tänkt att det skulle bli en tunika men valde att göra klänningen eftersom jag hade köpt rätt mycket tyg.

Mönster och tyg: Onion 2035 i storlek XS men med förlängd livdel. Turkos velour från Stoff och Stil, stretch spets köpt på facebook och bomulls spets och siden band från Bibbi.

Positivt: Att klänningen äntligen blev sydd och att den passar bra. Att sömnaden för en gång skull flöt på utan större missöden :) 

Negativt: Att ärmarna är lite i tightaste laget, lägger till lite extra sömnsmån till nästa gång så blir det nog perfekt och någon cm på ärmländen också. 

Slutligen: Har jag ritat av ännu ett klännings mönster till mig själv. Nu ska jag bara välja tyg och klippa också :) Sedan blir det att beställa hem lite mer velour så ska ni snart få se en "Cecilia" tunika också. Hoppas jag!

9 kommentarer:

 1. Den sitter som en smäck på dig!!! På ett bra sätt alltså, den är jättefin och du i den.

  SvaraRadera
 2. Jättefin! Ser så skön ut i velour.

  SvaraRadera
 3. Vilken fin klänning! Färgen passar dig perfekt!

  SvaraRadera
 4. Men GUD vilken snygg tjej och vilken snygg klänning hon har! Den där var riktigt, riktigt snygg! Den klär dig kanon! Bra jobbat!

  SvaraRadera
 5. Tusen tack söta ni! Kul att ni gillar min klänning :)

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails