torsdag 7 juni 2012

Nationaldags pyssel!

 Det var ju allt annat än roligt väder här på nationaldagen och eftersom äldsta dottern var pyssel sugen så  tillbringade vi några timmar i mitt sy rum och pysslade lite ihop. Mitt förslag var att vi skulle sy varsin plånbok eftersom jag precis beslutat mig för att haka på Karinottilias nya Sew Along där vi ska sy just en plånbok. Dottern ville hellre sy ett fodral till sin mobiltelefon så hon fick som hon ville. Något mönster hade vi inte så vi måttade och klippte efter eget bevåg. Det gick galant men sedan hade vi lite problem på vägen. Några tanke vurpor senare och efter lite för mycket spättande blev fodralet äntligen klart och dottern är nöjd. Nästa projekt får bli en plånbok men då ska vi utgå från Karinottilias utmärkta mönster och alltid lika bra instruktioner så då blir det nog färre misstag på vägen:)    
Under tiden dottern sydde på egen hand passade jag på att klippa ut och sy en mössa som ska få följa med på 8-års kalas till helgen. Galet att ge en mössa i födelsedagspresent till en som fyller år i juni men så får det bli...

Mönster och tyg: Egna mönster. Mösstyg från Jny och tyg till mobilfodralet från Åhlens. Fodralet är även fodrat med microfleece från Ohlssons för att skydda lite mer. Prickig snedslå från Bibbi.

Positivt: Trevligt med gemensam systund:)

Negativt: Strul på vägen, dottern gillar inte att sprätta men vem gör väl det?!

Slutligen: Hoppas jag på att det låter blir att regna på skolavslutningen imorgon!

1 kommentar:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails