tisdag 23 augusti 2011

Världens värsta tröja!


Ja, helt säkert tror jag detta är den absolut värsta tröjan jag sytt hittills. Med tanke på hur många gånger jag fick ta fram sprätten så kan jag lova att det är ett mindre under att den överhuvudtaget är färdig sydd! Jag har sprättat och remsat upp alla möjliga sömmar så många gånger så jag knappt minns vart problemen började. Första problemet nog iallafall att ol sömmen såg ut som skit. Så jag trädde om, rengjorde, trädde om igen utan att det blev bättre. Tillslut kom jag på att jag aldrig bytt nålar på ol och med nya syr den så fint så!:) Sedan hade jag trassel med att få till fina sömmar på CP:n men skam den som ger sig, efter lite tid fick jag till även det. Nästa problemen var när jag fick för mig att det skulle bli snyggt med täcksömm runt ärmhålan på tröjan. Det var inte det lättaste att få det snyggt kan jag säga! Dessutom är det väldigt tveksamt om det ens är bra nu men jag gav upp tillslut mest för att jag blev rädd att jag skulle göra hål i tyget om jag gjorde om sömmen en gång till... Ni som är bättre än jag på snygga täcksömmar med CP kanske kan ge mig ett tips på vad jag ska tänka på till nästa gång jag ska försöka sy en täcksöm just runt ärmhålet. Problemet för mig var att sömmen liksom inte riktigt kom där jag ville ha den och att tyget på något vis drog ihop sig med den vanliga ärmsömmen mitt emellan eller hur jag nu ska försöka förklara problemet...  


Nästa problem var att v-ringningen inte riktigt blev som den skulle och slutligen stickade jag fast halsmudden med så galet sned söm så jag fick göra om den också. Blää! Ärmarna blev först för långa så de fick jag också klippa itu och sy om. Skulle tro att den enda som blev rätt på första försöket var fållen:) På tal om fåll. Hur gör ni när ni använder avigsidan av tvillingsömmen som fåll? Viker ni in den råa kanten och kör fållen på tre lager tyg eller overlockar ni kanten och viker och syr?   Mönster och tyg: Mönster i storlek 104 från Ottobre men med lång ärm istället för kort som på ursprungsmönstret. Randig jersey från Stoff och stil och ocean färgat havstyg från Znok. Svart mudd av okänt ursprung.

Positivt: Att tröjan blev klar trots allt krångel!

Negativt: All tid jag fick lägga ner på allt trassel. Måste vara den mest tidskrävande grej jag någonsin sytt! Hade nog hunnit med ytterligare ett antal tröjor om denna inte tagit sådan evinnerlig tid! 

Slutligen: Huvtröjan med dragkedja är på g, måste bara beställa en dragkedja och sy dit den!!! Tyget till OP:n har kommit så nu är det snart dags att skrida till verket och rita mönster, klippa, sy och hoppas på färre hinder på vägen!     

12 kommentarer:

 1. Jag tycker den ser jättefin ut.
  Jag ser det som en mognadssak, att man gör färdigt en grej trots att det bara krånglar.
  Förr slängde jag massa grejer, det skulle jag inte få för mig att göra nu.
  Nu gör jag klart en sak åt gången, men man kan ju både sy, sticka, virka och brodera någonting samtidigt, eller hur;)/Åsa

  SvaraRadera
 2. Glömde att skriva att det var Åsa på minamirakel i föregående kommentar!/Åsa

  SvaraRadera
 3. Vilket elände, du är värd en stor guldstjärna för att du rodde detta projekt i land. Bra jobbat tycker jag!
  Tycker dessutom att tjöjan ser jättesnygg ut, mycket coolt med den randiga jerseyn i ärmarna!

  SvaraRadera
 4. Oj, vilket jobb du lagt ner på tröjan! Beundransvärt att du gjorde den klar.
  Konstigt att allt kan gå fel i ett enda plagg, men det händer ibland.. Hoppas sömnaden i nästa plagg flyter som det brukar!

  SvaraRadera
 5. Tröjan är ju jättefin och har många snygga detaljer. Då är det ju också fler saker som måste klaffa, så större risk att nåt blir fel. Bäst är ju att du slutförde, bra jobbat!

  /singh skapar

  SvaraRadera
 6. Tycker den ser jättefin ut! Jag väntar på min CP, men när jag fållar på vanliga maskinen viker jag bara upp en gång o syr vid råa kanten. Tidigare ol-ade jag kanten först, men tycker det blir bättre utan.

  SvaraRadera
 7. Vilket jobb!! Heder åt dig att du slutförde det. Och så tokig blev den inte ändå :) Spännande frågor om CPn du har, jag följer svaren med spänning! KRAM!

  SvaraRadera
 8. Imponerad. Jag har en tendens att brinna upp sådana projekt, men jag håller nog lite med Åsa, det är kanske en mognadssak att fullföra, jag måste sluta brinna! När jag fåller med avig täcksöm har jag använt mest den tretrådiga, jag bara syr från avigsidan utan att overlocka eller göra något annat konstigt.

  SvaraRadera
 9. åh, jag hade ALDRIG gjort klar ngt som krånglat så för mig, bra jobbat!! ang dina frågor, nej, jag syr inte täcksöm så längsmed tex ärmsömmar, just för att det blir så fult för mig med...och jag overlockar den råa fållen först och kör med omvänd söm sen, alltså med täcksömmen utåt på fållen.

  SvaraRadera
 10. Usch sprätta är det värsta jag vet och sen att få göra det flera gånger på ett plagg är blä. Snyggt jobbat att göra färdigt ändå! Tröjan ser fin ut!

  SvaraRadera
 11. Bra jobbat! den blev fin!
  Overlockar råkanten och viker upp, syr sen med tvillingnål på vanliga maskinen eftersom jag fortfarande efter ett år inte är överens med min cover pro..

  SvaraRadera
 12. Hu vad trist när allt krånglar. När jag fållar med trillingsömmen overlockar jag alltid först. Angående dekorsömmen syr jag alltid först några styng på en skräpbit, sedan siktar jag in mittennålen mot sömmen på overlocken som håller ihop tygen. För att sömmen skall "komma igång" hjälper jag den lite genom att ta lite spänning i skräpbiten. Diffen har jag satt till 0.7. Hoppas att du hänger med vad jag menar :D.

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails