torsdag 11 augusti 2011

Underbara ubåtar!

Jag gillar verkligen Znoks ubåtar och det här senaste röd/blå gillar jag bäst av alla för att det är jersey och inte interlock som föregångarna var. Kommer ihåg att jag, när jag först började sy ,avskydde jersey för att det var så mycket svårare att handskas med än interlock men när jag insett hur mycket bättre jersey håller både form och färg så är valet enkelt. Dessutom har jag väl blivit lite mer erfaren så jersey känns inte längre svårt!:)

Den förra tröjan jag sydde till lilleman passade på pricken så jag använde samma mönster denna gång och även denna tröja fick det "snabba hals sprundet" även fast det inte gick så snabbt denna gång. Lyckades få skarven på kantbandet fram på ena raglansömmen istället för bak så det var inte annat än att sprätta:( Gör om gör rätt och i slutändan blev det bra!:)

Så här ser hela tröjan ut. Fållade med "rätt" sida av CP:ns tvillingsöm denna gång. Det var nära att jag använde baksidan men tänkte att lite variation kan ju förnöja:)

Mönster och tyg: Mönster "More Grey" i storlek 104 från senaste Ottobre. Underbara röd/blå ubåtar från Znok och vit mudd från Ohlssons.

Positivt: Att sonen fått ännu en hösttröja och att jag hittat ett mönster jag gillar:)

Negativt: Trasslet med kantbandet. Önskar att jag får min bandkantare snart så jag får prova den... Att jag inte köpte mer av tyget. Tidigare köpte jag alltid minst 1m tyg men nu har jag börjat köpa mindre om jag inte säkert vet att jag ska sy mer än tex en tröja åt lilleman. Vet inte om det eg är så smart för den lilla bit som blir kvar räcker ju inte till mycket...

Slutligen: Nu ska maskinerna träs om och denna gång med turkos tråd. Nu ska jag nämligen ge mig i kast med en huvtröja åt lilleman. Det är verkligen något jag tänkt göra lääänge och nu känns det som bra övning innan jag ger mig på äldsta dotterns beställning på en "one piece". Wish me luck, jag är verkligen ingen stjärna på dragkedjor, det var minsann år och dar sedan jag sist sydde en dragkedja!     

13 kommentarer:

 1. Herlig ubåttrøye! Kos deg med kantbandapparatet når det kommer :)

  SvaraRadera
 2. Klockren! Helt perfekt, tyg, modell och mönstret verkar "som man vill ha det".

  SvaraRadera
 3. Wow, vilken finish.. Snyggt!!
  lycka till med dragkedjan, förstår våndan!! ;-)

  SvaraRadera
 4. Så snygg, så snygg! Gillar också den färgkombon av ubåtarna bäst. Supersnygg! Och lycka till med både hood och onepiece! Det fixar du galant! Lina / Äppel Päppel (Kommenterandet krånglar nu igen)

  SvaraRadera
 5. Jätte snygg tröja, gillar också tyget =)

  SvaraRadera
 6. Jättesnygg! Jag har oxå fastnat för det snabba sprundet :)

  SvaraRadera
 7. Superfint, älskar också det tyget och det är så mjukt:) Måste prova "snabba sprundet" någon gång.

  SvaraRadera
 8. Så snygg tröja! Snabba sprundet är så snyggt och ger så välarbetat intryck..

  SvaraRadera
 9. Håller med dig, föredrar också jersey nuförtiden just för att det håller färg och form så mycket bättre!

  Tygval, modell och finish är super på den här tröjan. Du ångrar inte dit köp av CP:n förstår jag! Verkar extremt kul att kunna variera sömmarna så där!

  Lycka till med det två kommande projekten!

  SvaraRadera
 10. Supersnygg tröja och håller med ang, jersey/interlock. Verkligen helfin tröja med hjärtan till dig själv nedanför oxå!

  SvaraRadera
 11. hjälp så fin!! Varför köpte inte jag detta tyget nu när jag PRECIS beställde...!! Till sonen hade det varit perfekt! Jag önskar dig lycka till, med dragkedjan, ska själv ge mig i kast med en OP, känner lite som du där med, med just kedjan...

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails