onsdag 1 juni 2011

Pingvin topp!

Så där ja, nu har jag äntligen kommit till skott och påbörjat på fyllningen av äldsta dotterns sommar garderob. Först ut är en enkel topp med kort pingvin ärm. Mönstret har jag ritat själv med god hjälp av en HM topp. Jag sydde en liknande variant men med 3/4 ärm och bred mudd nedtill i höstas och den har används mycket så i den bästa av världar passar även denna min något kräsna dotter!:) Med kräsen menar jag inte att hem sytt inte duger utan snarare att det är rätt omöjligt att hitta kläder åt henne i affärerna just nu eftersom hon avskyr allt vad tryck, glitter, paljetter, puffärmar, fickor etc heter. Som ni förstår inneär det vissa problem med att hitta toppar som duger och när det gäller hem sytt så är det snarare tyger som är problem. Nåja, problem är till för att lösas så jag får göra mitt bästa!:)  

Fållade med tvillingnålen för första gången på länge, ska bli spännande att se hur den sömmen håller eftersom jag ofta haft problem med att tvillningsömmen går upp efter en tid.

Mönster och tyg: Eget mönster i storlek 140 med inspiration från HM och randig jersey från Jny.

Positivt: Att toppen är enkel att sy och att dottern sannolikt kommer att använda den! Att jag bara jobbar tre timmar idag och sedan är ledig hela 5 dagar! Så skönt det ska bli!!!

Negativt: Att dagen börjat med regn...

Slutligen: Tips på bra mönster och tyger till 10-åring tjej mottages tacksamt!:)

10 kommentarer:

 1. Stilren och snygg, hoppas den går hem hos dottern!
  Jag skulle nästan önska att min 10-åring inte heller ville ha tryck och glitter ;)

  SvaraRadera
 2. Så himla snygg!! Jag skulle mycket väl kunna tänka mig en sån själv :)

  SvaraRadera
 3. Superfin:-) En sån skulle jag vilja ha till min 1-åring, fast lite längre modell, så hon bara behöver leggings under. Snyggt!

  SvaraRadera
 4. Verkligen supersnygg! Skulle oxå bra gärna ha en själv :-)

  SvaraRadera
 5. Visade den för min snart 10-åring och hon älskade den! Tyget och modellen gick hem och nu vill hon ha en likadan. Bra betyg alltså!

  Hon är inte heller så förtjust i glitter och så ska kläderna sitta perfekt. Det tar timmar att hitta något i affärerna som hon är nöjd och bekväm i! Tyvärr har jag samma problem som du med att komma upp med bra ideér på modeller men här har du helt klart lyckats!

  SvaraRadera
 6. Snygg! Snyggt med "mudden" nertill. Och verkligen i rätt färger för modet nu :-)
  Förstår att det måste vara lite av en utmaning att få till nåt som går hem hos henne, kanske kan hon få bläddra i dina mönsterböcker/tidningar och i sos-katalogen och se om hon hittar nåt som du kan utgå ifrån.

  SvaraRadera
 7. Snygg! Gillar den klassiska stilen och rött och vitt är en favorit.

  SvaraRadera
 8. Säger som tidigare talare - jättesnygg och jag skulle också vilja ha en sådan här till mig själv! ha en skön ledighet!

  SvaraRadera
 9. Först vill jag tacka för Awarden jag fick av dig. jag blev jätteglad och återkommer snart med den i ett inlägg. Sedan bara älskar jag denna tröjan. Så himla fin modell!

  SvaraRadera
 10. Vilken jättesnygg modell. Ska jag lägga på minnet. Tack för ett bra tips!

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails