fredag 13 maj 2011

Glada sommar grodor!

Ja, vad kan jag säga annat än att jag tycks ha snöat in på mössor i olika storlek och t-shirts till sonen. Inte nog med att det blivit några t-shirts det blir dessutom alltid samma modell,  fuskcover i raglan sömmen och samma dekorations söm till fållen. Ingen speciellt stor fantasi och kreativitet just nu med andra ord. Nåja, sommar garderoben fylls på iallafall och visst är de här gröna grodorna glada och sommriga?! 

Mönster och tyg: Riff raglan tröja i storlek 104 från förra sommar nummret av Ottobre och underbara grodor från Znok.

Positivt och negativt:  Att det finns så många fantastiskt fina tyger att köpa just nu och att det bara kommer fler och fler hela tiden. Synd bara att sy tiden är minimal:( Tänk om man hade kunnat strunta i alla måsten och bara göra det man vill hela tiden!

11 kommentarer:

 1. Jätte fin!
  Jag kan bara vara rörande överens om tiden, har många gånger tänkt att strunta i tvätten, disken och allt annat för att sätta mig vid symaskinen men hur skulle det se ut hemma då?!

  SvaraRadera
 2. Lika fin som vanligt! Känner igen mig med både tid och att man kör på några käpphästar (i alla fall när det gäller till barnen).

  SvaraRadera
 3. Jättesnygg! Gör väl inget om fantasin inte är så stor, tycker tröjor i denna stilen är supersnygga!

  SvaraRadera
 4. Den är superfin och grodorna är verkligen fina och glada! :) Känner precis detsamma vad gäller sytid. Det är så mycket jag har i huvudet som vill förverkligas, men som inte hinns med. Men man får vara glad över att man har en sån rolig hobby ändå! För visst är det fantastiskt kul?! :)

  SvaraRadera
 5. Så söt! Har det tyget liggandes hemma och undrar vad jag ska sy av det... Önskar också man hade mer tid till att sy i lugn och ro!
  // BamBuu/ Malin

  SvaraRadera
 6. Åh vilken fin tröja och underbart tyg. Och jag blir så undrande över hur du gör "fusk covern"!? Så otroligt fint.

  Började sy barnkläder för några månader sedan och älskar det, men än har jag bara en "vanlig" husqvarna symaskin.

  Jag kikar ofta på många olika sybloggar och blir så inspirerade av er, ni är så duktiga. Så finns det chans att du skulle vilja berätta hur du gör "fusk cover". Skulle så gärna vilja testa :)
  //Josephine

  SvaraRadera
 7. Josephine:Tack för din kommentar.Så kul att du blir inspirerad av mig och andra! Sybloggar är verkligen en stor källa till inspiration:) När det gäller fuskcover så har jag på denna tröja sytt ihop raglansömmen aviga mot aviga med vanlig overlock söm och sedan stickat ner sömmen med vanlig raksöm. Så får man till en kul söm när man inte har någon CP:) Tyvärr finns det nog igen söm på den vanliga symaskinen som liknar ol söm, iaf inte på min./Mia

  SvaraRadera
 8. På det viset :) Ja men det får helt enkelt bli till att spara lite pengar och köpa en overlockmaskin framigenom, det blir ju superfint inne i plaggen med en sådan maskin och det ser så smidigt ut. Och när den väl är införskaffad... då blir det till att prova "fusk cover" :D
  Tusen tack... :)
  //Josephine

  SvaraRadera
 9. Stört fina grodor! Jag tycker det är kreativt nog att bara välja tyg ibland så man måste ju inte alltid byta modell då...=)

  SvaraRadera
 10. Grodorna är underbara, har en meter lila här hemma som ska bli till tröja och body!/Åsa

  SvaraRadera
 11. Jag gillar också grodorna och din "vanliga tröjmodell". Gör inget om fantasin tryter ibland när det blir så här bra resultat ändå!

  Känner så väl igen mig i dina tankar om tid och måsten. Själv har jag nu under en tid valt att välja bort "sytiden" för att hinna med alla måsten, men nu syr jag igen!

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails