tisdag 17 maj 2011

Första sommar setet!


Så där ja, nu är första sommarsetet sytt! Som ni ser är det samma gamla vanliga raglan tröja och till den har jag sytt ett par matchande halv långa shorts i röd jersey. Funderade ett ögonblick på att använda röd strechfrotté till shortsen men frottén kändes så mjuk att jag var rädd att shortsen skulle kännas allt för sladdriga så därför fick det bli jersey istället.
Eftersom  fickor står högt i kurs hos lilleman fick det bli fickor på shortsen och dessa sydde jag fast med fuskcover söm. Jag gillar verkligen den detaljen och skulle så gärna vilja köpa mig en CP... Men ,men,  man kan inte ha allt så jag får nöja mig med "fusk"!:)

Mönster och tyg: Raglan tröja Riff från Ottobre sommar-10 i storlek 104. Till shortsen har jag använt mitt eget puff byx mönster men kortat det till shorts längd. Samtliga tyger från Jny förrutom den svarta mudden.

Positivt: Att jag sytt något annat än raglan tröjor och mössor!:)

Negativt: Att jag "som vanligt" sydde resåren i midjan för vid så jag fick "göra om och göra rätt".

Slutligen: Efter att ha rensat och röjt bland barnens kläder har jag kommit fram till att det är den kräsna äldsta dottern som har mest brist på sommar kläder av alla i familjen. Vad köper man åt en snart 10-årig tjej som är "allergisk" mot allt vad tryck, glitter, pärlor och paljetter heter?! Nästa fråga blir så klart ,vad syr man om man inte hittar mycket att köpa?  Det är nog dags för en tur till sy rummet och se om det finns tyger som passar damen och nästa delikata problem borde bli lämpliga mönster...   

13 kommentarer:

  1. Så fint med rött sett!
    Skönt att vara ute i god tid inför sommaren så man kan vara ute och njuta av solens härliga strålar, istället för att sitta vid symaskinen ;o)

    SvaraRadera
  2. Jättesnyggt! Jag får nog ta och härma dig och göra fickor på shortsen till sonen :)

    SvaraRadera
  3. Jättefint! :) Men vad är det med midjeresårer, jag gör också dem alltid för vida... Alltid!

    SvaraRadera
  4. Coolt sommarset, fickor är bra till mycket :)
    Du kommer säkert på något snyggt till dottern, enkla t-shirtklänningar kanske?

    SvaraRadera
  5. så snyggt! rött är alltid fint på barn!

    SvaraRadera
  6. Tuff modell och så snyggt med rött i sommar!

    Fusk coversöm verkar vara ett bra alternativ om man inte äger en CP. Ser intressant ut, ska nog prova själv en vacker dag!

    Funderar också på lämpliga mönster. Själv önskar sig dottern strandklänningar, vad det nu är?

    SvaraRadera
  7. Jättesnyggt set! Härligt med rött! och vad fint det var med svart som kontrastfärg till vit/röda husvagnstyget! Och vilka snygga shorts med dess detaljer!

    SvaraRadera
  8. Så underbart, du är verkligen helt galet duktig ,makalös på trikå, hehe. Jag har inte glömt dig, har lite för mycket med sjuka dottrar, men ska sitta på datorn en stund imorgon, puss!

    SvaraRadera
  9. Så bra att vara rustad med ett sådant set, jättefräckt blev det. Ligger hela tiden steget efter känns det som. Fyller på med jeans nu.

    SvaraRadera
  10. Du har en Award att hämta inne på min blogg! :)

    SvaraRadera
  11. Vilket läckert set! Riktigt snyggt med rött, vitt och svart.

    SvaraRadera
  12. Vilket fint set, jätte härliga tyger :)

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails