måndag 3 januari 2011

Underbara apor!

Måste säga att dessa små söta apor tillhör mina favoriter bland alla fina tyger. Har ju sytt i både de gul/turkosa, de lime/cerisa och önskar att jag hade köpt lite av de röd/lime färgade också innan de tog slut hos Mjuka tyger. När jag beställde retroringarna kunde jag iallafall inte låta bli utan beställde lite av de nya turkos bruna för att kompensera att jag inte fick tag på de i rött/lime. När jag fick retroringarna trodde jag att jag skulle sy av dem direkt men sedan kunde jag inte bestämma mig för vilken färg eller vilken modell eller för den delen till vem jag skulle sy så det fick bli en tröja till lilleman i det turkosa aptyget istället:) Så kan det vara ibland!
Testade att fålla med en dekor söm jag aldrig provat tidigare och det blev riktigt bra så sån fåll blir det säkert fler gånger! Lyckades även komma mig för att prova att sy fast JuMel märket i sidsömmen och det blev riktigt bra det med så det ska jag minsann försöka komma ihåg att göra fler gånger. Dessvärre glömde jag storleks etiketten istället...

Mönster och tyg: Tröjmönster i storlek 98/104 från Äppel Päppel , apor från Mjuka tyger och  vit mudd från Ohlssons.

Positivt: Att jag har semester hela veckan!:)

Negativt: Skulle väl vara storleks etiketten...

Slutligen: Nu ska jag göra ett ryck och sy klart ett par gardiner. Fyndade ett jättefint tyg på super rea på Åhléns i sommras men har inte kommit mig för att sy gardinerna förrän nu. Hur kul är det att sy gardiner när det finns så mycket annat roligare att sy?! Nu ska de iallafall bli klara så jag kan hänga upp dem i köket när julgardinerna åker ut framåt helgen!:)

17 kommentarer:

 1. Jättefin! Jag gillade inte alls detta tyget från början,det var Tristan som ville ha det.
  Nu när det legat till sig är jag jätteglad för att jag köpte hem det! Gillar det skarpt.

  SvaraRadera
 2. Så snygg!
  Jag köpte cerisa och gula apor tidigare men gillade det inte så mycket som jag trodde att jag skulle göra så jag gjorde mig av med det direkt. Nu när jag såg din fina turkosa tröja blev jag nyfrälst så jag måste nog köpa av det tyget istället.

  SvaraRadera
 3. Snygg!! Var på väg att beställa aptyget för ett par veckor sedan, men fick hejda mig lite... får se hur länge jag kan hålla mig. Det är riktigt fint!

  SvaraRadera
 4. Så fint! Kan du inte sy på storleksetiketten i efterhand? Jag har gjort så här någon gång när jag missat: Lägg på lappen upp och ner på insidan av tröjan. Sy en raksöm en bit in på lappens kant. Vik ner lappen längs sömmen och sy en till söm strax nedanför viket. Det blir två små sömmar genom ryggen men det är inte så farligt om man matchar undertråden med utsidan.

  SvaraRadera
 5. Det har inte blivit något aptyg här, nöjer med att titta på andras fina resultat. Skruttan har nobbat å då är det ingen idé att försöka. Men hon har "godkänt" lite annat smått och gott som jag väntar på :o)
  Det där med gardinsömnad är inte prio ett här heller ;o)

  SvaraRadera
 6. Ser jättesnyggt ut, det tyget! Fint med det vita kantbandet till.

  SvaraRadera
 7. Ja, aporna är verkligen superfina. Var riktigt nära att klicka hem dem ikväll men klarade till sist att motstå... Har ju en hel jag inte hunnit sy av ännu :-) Snyggt matchat med vitt å riktigt snyggt med dekorsömmen.

  SvaraRadera
 8. Så snyggt det blev med det vita kantbandet, gillade inte hellre aptyget innan, men nu../Åsa

  SvaraRadera
 9. Snygg tröja gillar också det här tyget =)

  SvaraRadera
 10. Så fina! Jag har bara apor av Johanna i form av en tunika från dej och två mössor av äppelpäppel, vänner är BRA ATT HA! jag skrattade högt för jag vill också ha en COVER men skillnaden mellan dig och mig är att jag nästan köpte det, sen bakade allt och tänkte i nutiken, att jag har inte råd och jag syr inte så stor mäng så det var tur!

  SvaraRadera
 11. Grymt snyggt, måste nog köpa lite av aptyget!!!

  SvaraRadera
 12. Tyvärr går inte tyget hem hos H, får nöja mig med att se på allt fint du syr upp av det!

  Den nya dekor sömmen och att du valde att ha vitt till är bara två detaljer som gör den här tröjan lite extra fin! Snyggt, jag önskar verkligen att jag också hade haft lite fler sömmar att välja på! Ha det bra!

  SvaraRadera
 13. Så himla läcker! Har inte varit så sugen på det tyget tidigare men nu har mitt habegär slått till igen :D.

  SvaraRadera
 14. Jättefin!! Dekorsömmen på fållen var snygg! Det tyget ligger och väntar på mig i syrummet, och nu blev jag extra sugen på att sy nåt fint av det!

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails