lördag 5 januari 2013

Pippi ränder!

Årets första plagg blev en Pippi tröja till äldsta dottern. Det är liksom inte helt lätt att hitta tyger som passar henne längre, eller kläder överhuvudtaget för den delen, så därför var det länge sedan hon fick något sytt. Detta tyget handlade vi på Ohlssons tyger tidigt i höst men sedan har det som så mycket annat blivit liggandes i tyghyllan allt för länge. Köpte en bit av den marinblå varianten också med tanken att sy en tunika eller likande till mig själv men det har som vanligt inte heller blivit mer än en tanke...

Mönster och tyg: Mönster Sorja från Ottobre 1/2009 i storlek 140. Gjorde inga andra ändringar på mönstret än något länge ärmar. Måttade mönstret efter en tröja som passar dottern bra för att vara säker på passformen. Sedan glömde jag tyvärr att tyget är lite mindre strechigt än jersey så i slutändan kanske tröjan blev något tight men inget som gör att den inte går att ha. Pippi tyg från Ohlssons och svart interlock från Liandlo till halskantningen.

Positivt: Att jag nu vet att jag har ett mönster med bra passform om det skulle bli fler tröjor beställda av dottern.

Negativt: Skulle väl vara att tyget inte är riktigt så strechigt som jag skulle önska men i övrig är det ju snyggt så det är väl en bisak?! :)

6 kommentarer:

 1. Den var snygg! Ja visst är det nästan omöjligt att hitta kläder till tjejer i strl 140 och uppåt! MORR! Svårt med tyg också!
  Har också sytt en tröja till Tova idag och gjorde samma misstag, något för tight blev den men hon blev nöjd. Hon har ff klänningen du sydde, nu är ärmarna trekvarts men det funkar bra, fortfrande vår favorit!

  Kram

  SvaraRadera
 2. Ja väldigt fint tyg, jag har en bit liggandes jag med, men håller med att det inte var så stretchigt...Men vad fint det blev som tröja!!
  Sonen är 5 och fyller 6 i år, och jag tycker redan det blivit svårare att hitta passande tyger, de flesta är liksom till lite mindre barn känns det som!

  SvaraRadera
 3. Alltid snyggt med pippirandigt tyg!/Åsa

  SvaraRadera
 4. vilken fin... pippityget funkar i alla lägen!

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails