lördag 10 november 2012

Utrycknings fordon!

 Tillverkningen av fordons tröjor till sonen fortsätter och samtidigt passar jag på och försöker bli vän med min bandkantare. På denna tröja lyckades jag faktiskt till slut, men hjälp av några eller egentligen speciellt en vänlig själ i en facebook grupp, få sömmen på insidan av kantbandet där den bör vara. Härligt när det lossnar efter massor med provkörningar och ilska! Inte perfekt kanske men tillräckligt bra! :) Jag är nöjd. Men så klart måste jag ju klaga på något och då får det bli att jag i glädjen över att sömmen hamnade rätt glömde att limma fast storleks lappen innan jag sydde. Inget stort missöde men ändå en detalj som gör det lättare för sonen att få på sig tröjan rätt väg...   
Fållade med avigsidan på CP:ns  tvilling sömm. Har insett att det går rätt lätt att bara flytta en av nålarna på CP:n utan att trä om maskinen när jag vill ha en bredare fållsöm, vilket jag alltid vill. Alltid sparar det lite tid att slippa omträdnings momentet :)

Mönster och tyg: Samma Ottobre mönster som på de två tröjorna i tidigare inläggen. Utryckningsfordon från Jny och randig jersey från Liandlo.

Positivt: Bäst av allt att jag lyckades få till bandkantningen med bandkantaren. Äntligen!!!

Negativt: Skulle vara storlekslappen som fattas...

Slutligen: Måste jag säga att sonen är väldigt nöjd med alla sina nya fordonströjor och fler blir det...

4 kommentarer:

 1. Jättesnygg, en sån skulle sonen älska!

  SvaraRadera
 2. Åhåhåhåhhhååå vad fin! Du är för dukrig och din son är en lycklig en! :-)

  SvaraRadera
 3. Härlig tröja och ett passade tyg till en kille!

  SvaraRadera
 4. Så fin!!! Kul att du blev sams med maskinen!

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails