onsdag 14 september 2011

Mamma hjärtan!:)

Nu har det varit tyst här ett tag men det beror inte på att jag inte sytt alls utan också lite på att jag inte kunnat blogga om det jag sytt. Jag velade hit och dit och bestämde mig till slut för att vara med i mitt första hemlis byte och det krävde ju en del tid och tankar innan jag kunde besluta mig för vad och av vilka tyger jag skulle sy till min hemliga vän. Roligt har det varit iallafall och nu väntar jag  med spänning på hur paketet mottas och lika spännande ska det bli att se vad jag får i mitt hemliga paket! Nåja, när jag sytt klart det som skulle skickas var det väl egentligen dottern" one piece" som stod på tur men jag drar mig för att sätta igång eftersom jag inte har något mönster som jag helt kan följa. Måste greja och ändra och rita lite först och det tar emot lika mycket som det gör att sedan sy dragkedjan. Hur som helst tyckte jag att jag förtjänade en tröja till mig själv innan op projektet drar igång!:)       

 Det röd/vita hjärt tyget från Jny har värmt tyghyllan sedan förra sommaren och eg hade jag nog tänkt sy till yngsta dottern av det men nu var jag självisk och tog det själv. Duktigt va?!:)) Jag har utgått från ett mönster från Ottobre Creative Workshop men kapat ärmarna och lagt till långa muddar och sedan fick jag för mig att jag skulle göra en variant av det snabba sprundet också. Vet inte om det var klokt men nu är det gjort iallafall? Sprundet ser lite snett ut på bilden men det är inte det i verkligheten. 
Slutligen har jag glädjen att berätta att jag och CP:n är vänner igen!:)) Tänk så snabbt det kan vända! Sömmarna blir ju bara så mycket bättre om man trär maskinen precis som man ska... Tyckte väl att jag gjorde det förrut också men nu har jag insett att jag missat någon liten tydligen rätt avgörande detalj. Undrar just hur länge vi kommer att vara vänner nu? Förhoppningsvis till bandkantaren kommer iallafall för sedan är det väl risk att vi kommer att bli ovänner igen, eller vad tror ni?:)

Mönster och tyg: Delvis omgjort mönster från Ottobre Creative Workshop. Borstad jersey från Jny och vit mudd från Ohlssons. Knappar från mammas knapp bruk.

Positivt: Att jag fixat klart hemlis bytet och att jag sytt till mig själv istället för till barnen:) Att jag och CP:n är kompisar!

Negativt: För lite tid för att hinna med allt jag vill:(

16 kommentarer:

 1. Jättesnyygg tröja och underbart tyg. Så fint det blev med sprundet:)

  SvaraRadera
 2. Jättefint! Snygg detalj med de långa ärmmuddarna :)

  SvaraRadera
 3. Jättesnygg tröja! Kul och snygga detaljer med sprundet och de långa muddarna!

  SvaraRadera
 4. Jättesnygg, tycker sprundet lyfte tröjan! och muddarna var helcoola :-)

  SvaraRadera
 5. JÄttesnygg! vad fint med detaljerna, nu blir jag ännu mer sugen på att få till mitt tröjmönster och prova lite fina detaljer också.

  SvaraRadera
 6. Sååå snygg!!! Och skönt att höra att du är sams med CPn igen :)

  SvaraRadera
 7. Wow så fin!! Coolt att du syr hjärtan till dig själv tycker jag! Det blev tuffare med mudden i ärmarna än om den hade fått tex kantband eller så. Hur gör man sprundet?

  SvaraRadera
 8. Superfin!!!!
  (Å va bra att fler än jag unnar sig själv något ibland ;o)

  SvaraRadera
 9. Så superfin - en sådan vill jag sy också ;-) Får se om jag har råd att ta en bit till mig själv av de 3 m som fortfarande ligger orörda i skåpet :-)

  Camilla - nyfiQen

  SvaraRadera
 10. Underbar tröja!/Åsa på minamirakel

  SvaraRadera
 11. Jättesnygg!!! Jag är oftast för snål för att använda nåt nytt tyg till mig själv, blir mest lite billigare...=)

  SvaraRadera
 12. Tröjan ser jättesnygg ut på dig och passar perfekt till jeans! Härligt med unika kläder i garderoben. Dom långa muddarna var verkligen coola!

  SvaraRadera
 13. Jättesnygg!!
  Och tack min hemlige vän för det fina paketet, tjejerna blev jätteglada och kläderna åkte på direkt! Har varit skeptisk till deer-tyget men det är ju hur snyggt som helst! Jag ska blogga om paketet snart, kameran ska bara laddas =)
  Tack igen!

  SvaraRadera
 14. HUR fin som helst! Ser proffsig o snygg ut, jag gillar verkligen de lång muddarna och sprundet!

  SvaraRadera
 15. Alldeles alldeles underbar! Muddar och sprund, helt enkelt jättesnygg. Gillar verkligen tyget!

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails