fredag 29 juli 2011

Klätter apor!

Andra försöket med CoverPron föll visst rätt väl ut det med och resulterade i ännu en långärmad höst tröja till sonen. Den här gången var jag lite modig och vågade mig på att ta bort någon nål för att kunna sy både den smala och den breda tvillingsömmen på covern och det var ju faktiskt  enkelt att fixa det!:) Valde vit söm igen för att tråden fanns i bägge maskinerna och för att jag tycker att det vita sömmarna och de vita kantbanden lyser upp det ganska mörkt gröna tyget. Använde covern när jag sydde tvillingsömmen på kantbandet och det gick hur bra som helst fast det känns lite ovant att sy med en ny maskin och jag känner att jag inte alltid har 100 koll på exakt vart sömmen kommer. Kanske borde ha en "clearviewfoot"?
Använde mig än en gång av KoKaLals "snabba sprund" och det är ju både enkelt och snyggt tycker jag! JuMel märket bak för att jag som vanligt glömde bort att sy fast det på ärmen innan jag sydde ihop tröjan.

Mönster och tyg: Raglantröja "More Grey" i storlek 104 från Ottobre 4/2011 men med förlängda ärmar. Gröna klätterapor från Mjuka Tyger.

Positivt: Att jag och covern är vänner än så länge!:) Vilka snygga sömmar det blir!

Negativt: Att storleks lappen inte hamnade riktigt mitt bak i nacken. Nåja, vem är det som ser det förrutom vi? Tröjan ser lite sne ut upptill men det är tack och lov bara som det ser ut på bilden:))

5 kommentarer:

 1. Snygg! Sömmarna med covern blir så snygga!!! Vill också ha ;)
  Men visst är det ovant att en maskin som man inte har full kontroll över :)

  SvaraRadera
 2. Tjusig tröja! Håller med om att det vita lyser upp fint et lite murriga men oh så fina tyget!

  /singh skapar

  SvaraRadera
 3. Jättefint meed det vita till det gröna, men jag är avis på din nya maskin!/Åsa på minamirakel

  SvaraRadera
 4. otroligt fin! vill ha! bàde trójan, killen som ska ha och din CP, LOL

  SvaraRadera
 5. Vad kul med en Coverpro! Jättefina tröjor du sytt med din nya maskin!

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails