söndag 23 januari 2011

Bokstavs tröja!

När jag fick det här härliga bokstavstyget i ett tygbyte jag gjorde för en tid sedan med Idis o jag blev jag genast så sugen på att sy en tröja av det till lilleman. Egentligen är hans garderob rätt proppfull med långärmade tröjor och jag borde egentligen sy tunikan jag tänkt till lillastorasysters 7 årsdag nästa lördag men ibland måste man bara sy det man vill och inte det man borde! Funderade lite hit och dit angående vilka färger jag skulle kombinera ihop med bokstavstyget och till slut föll valet på röda ärmar och turkos mudd i halsen. Tänkte ett tag göra turkosa muddar i ärmsluten också men så ändrade jag mig och fållade med min nya favorit dekorsöm och turkos tråd istället. Känner mig nöjd med resultatet. Muddar är ju iof praktiska men ibland tycker jag att de ger lite pyjamaskänsla...


Denna gång kom jag för första gången på länge ihåg att sy dit JuMel märket på ärmen. Jag gillar den placeringen men brukar ofast glömma bort att sy dit namnlappen där i min iver att sy ihop tröjan:)

Mönster och tyg: Mönster i storlek 98 från Ottobre. Samma mönster jag alltid använder på raglan tröjor numera. Funkar så bra bara jag förlänger tröjan några cm. Bokstavstyget kommer jag faktiskt inte ihåg vart det ursprungligen kommer ifrån men det röda är iaf från Jny design.

Positivt: Tygbytet! Sånna borde man göra oftare:)

Negativt: Inget! Utom att jag nog borde prioriterat tunikan... Får sätta igång med den nu istället:)

 Ha en fortsatt skön söndag!    

13 kommentarer:

  1. Fin tröja!

    Ur vilken Ottobre har du tagit mönstret?

    SvaraRadera
  2. Jättefin! Jag har länge varit sugen på en sådan till Marius men det blir som vanligt aldrig av!!

    SvaraRadera
  3. Jättefin tröja - härlig färgkombination! Det är så kul att se hur olika det kan bli med samma tyg.

    Tack än en gång själv för tygbytet. Det borde man verkligen göra oftare! Snart ska jag sy en klänning + mössa åt en liten tjej, så håll utkik om du är nyfiken!

    SvaraRadera
  4. Väldigt fin! Älskar bokstavstyget.

    SvaraRadera
  5. Jag brukar också "hitta tid" att sticka emellan med projekt som inte behövs men som bara är så roliga. Tror jag samlar energi inför nästa, kanske lite mer nödvändiga, insats.
    Jättesnygg tröja. Rött och turkos är en personlig färgkombo. Och jag gillar dekor/tvillingsöm på ärmslut. Jag är liksom lite fascinerad av tvillingsöm, fortfarande. Det som är så snygg parallell raksöm på ena sidan, kan vara sicksack på baksidan. It's magic!

    SvaraRadera
  6. vad fint det blev, första plagget jag sett i bokstavstyget.
    Skulle beställt en bit jag med!/Åsa

    SvaraRadera
  7. En jättefint kombinerad tröja i det härliga bokstavstyget som bas. Välsydd som alltid! Gillar också "kråksparken", jag har så få dekorsömmar, men den finns som tur är.

    SvaraRadera
  8. Fin färgkombo! Vilken Ottobre kommer mönstret ifrån?

    SvaraRadera
  9. Snygg! Dekorsömmen är fin, på din symaskin eller ol? kjolen du sydde för något inlägg sedan är superfin!

    SvaraRadera
  10. Vilken fin tröja,gillar helheten skarpt!
    Ser ut att vara ett jättebra mönster du fått tag i. :)

    SvaraRadera
  11. För er som undrat så heter mönstret Riff och är från Ottobre 3/2010. Den tröjan är kortärmad men jag har gjort den med långa ärmar och som sagt förlängt den till önskad längd.

    SvaraRadera
  12. Tack för kommentaren på min blogg om volangkjolen! Jag tycker kjolen är väldigt bred och man skulle kunna göra volangerna mycket smalare, men jag sydde som mönstret var och dottern blev iaf nöjd :-)

    SvaraRadera
  13. Jättefin tröja. Tyget var ju jättefint!

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails