söndag 25 oktober 2009

Färgglada apor och lejon!

Inspirerad av bla Lilla NovaK har jag länge varit sugen på att prova sy en tunika/klänning i singoalla modell men med lite puff upptill på ärmarna och tighta mudd ärmar nedtill. När jag skulle beställa moln och apor och lejon från Jny design ville min 5- åring absolut ha det gröna tyget. Jag var inte sugen själv men tänkte att ok hon får väl välja så får vi se vad det blir av det hela. Nu bestämde vi tillsammans att sy denna tunika, som som vanligt blev mer som en klänning pga längden, i det gröna apor och lejon tyget och med cerisa ärmar. Tycker själv att det blev en härlig färg kombo och dottern är så nöjd!
Så här nöjd är lilla M när hon äntligen får prova den färdiga tunikan/klänningen. Kan tillägga att hon fick prova ett antal gånger under resans gång, pga att halsen blev för vid och mudd ärmarna fick sys om ett par gånger för att bli lagom tighta, och då var hon inte lika nöjd! Nu har min äldsta dotter beställt en likadan tunika, ska försöka få den i tunika längd nästa gång:) Hon har önskat sig en i turkos velour och med randiga ärmar. Sedan ska hon visst ha en applikation på också så då är det väl bara att öva på det igen också! Nu vet ni vad jag ska pyssla med i kväll när barnen kommit i säng... Ha en skön söndags kväll allihop!
Mönster och tyg: Gröna apor och lejon från Jny design och cerise mudd från Mjuka Tyger. Mönstret är baserat på singoalla mönstret jag fått av Äppel Päppel men jag förlängde ärmen något för att ärmen skulle var lite längre innan mudd tyget syddes på. Klänningen kortades även av för att bli en tunika men så blev det en klänning ändå:)
Positivt: Att både jag och döttrarna är nöjda med modellen. Fler sånna kommer det helt klart att bli.
Negativt: Att halsen blev för vid när jag fick för mig att försöka sy på en mudd där istället för att som vanligt bara vika över och dra in en resår. Nåja, det gick att ordna, jag drog in en smal resår ändå och det blev riktigt bra. Det blev en del sprättande pga att ärmarna blev för vida först men nu har jag förhoppningsvis lärt mig till nästa gång:)

13 kommentarer:

 1. Härlig tunika, tycker grönt och cerise/rosa blir så fint tillsammans!

  SvaraRadera
 2. Jättesnyggt. hon har bra smak din dotter! Trevlig blogg ;) / Linn

  SvaraRadera
 3. Jättefin singoalla, snygg färgkombination och snyggt med de långa muddarna!

  SvaraRadera
 4. Jättefin färgkombination och modell!

  SvaraRadera
 5. Jättefin singoalla!! Gillar verkligen färgkombon med grönt och cerist det har blivit en ny favorit hos mig! Riktigt fint med de långa muddarna också!

  SvaraRadera
 6. Så söt hon är i den fina singoallan! Härlig färgsprakande kombo!

  SvaraRadera
 7. Den passade henne utmärkt! Hon ser riktigt nöjd ut! :0)

  SvaraRadera
 8. Jättefin! Härliga färger och snygg modell med muddar.

  SvaraRadera
 9. Åh, vilken jättefin klänning. Självklart får du lägga mig i din blogglista och om det är ok så lägger jag din i min?

  SvaraRadera
 10. Vilken härlig klänning/tunika, underbara färger. Jag tycker det är jättefint med mudd i halsen, ska prova det på min nästa singoallaklänning!

  SvaraRadera
 11. åh, den är jättefin, ska oxå prova kopiera dig, dvs "inspirera mig av dig", hihi, modellen är jättesöt, tjejen strållar i.

  SvaraRadera
 12. ja, milena har en sånt känning, men hon vill ha alla. jag har haft lite att göra med skolan och lite jobb, därför har inte kommit till dig, men nu är jag här, mycket finankläder sen jag var sist. kram!

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails